Piramit Haber

Erdoğan Şanlıurfa'da konuştu

Manşet

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde büyük bir kalabalığa konuştu.

 İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:


SAÇMA SAPAN YAKIŞTIRMA
-Birileri çıkıyor başta anamuhalefet, bizler için diktatör falan saçma sapan yakıştırmalar yapıyorlar. Aynaya baksınlar aynaya.

MUHTAR BİLE OLAMAZ DENİYORDU
-Siyasi hayatımız boyunca yaşadığımız tüm zorluklara, karşılaştığımız tüm engellere rağmen biz hiçbir zaman şiddete başvurmak istemedik, şiddete başvurmadık. Şiddetin yanında olmadık, şiddeti bir metot olarak hiçbir zaman benimsemedik. Biz anayasaya bağlılıktan ayrılmadık. Çünkü biz milletimize inanıyorduk. Çünkü biz Hakk'a inanıyorduk ve hak halkla beraber tecelli etti ve şimdi muhtar bile olamaz dedikleri insan Başbakan oldu.

NEYDİ SUÇLARI?
-Benim başörtülü kızlarımı okullara sokmadılar, üniversitelere sokmadılar ama biz sabrettik. Kızlarımızı imam hatip okullarına sokmadılar. İmam hatip okullarının orta kısımlarını kapattılar. Suçları neydi, ne yapmışlardı? Onlar da ellerinde molotofla mı, taşla sopayla mı dolaşıyorlardı? Ellerinde sapanlar, demir bilyeler mi kullanıyorlardı? Neydi suçları? Sadece inancı gereği başörtü.

TERÖR ÖGÜTÜYLE ARANIZA MESAFE KOYUN

''Bölgedeki kardeşim, hep beraber bu terör örgütüyle, bu terör örgütünün yedeğiyle siyaset yapan partiyle arana duvarı çek. Bu duvarı çek ve kardeşlerimin sömürülmesine müsaade etme. Bu ülkeye, bu millete özellikle de Kürt kardeşime kast eden bu terör örgütüyle arana mesafe koyun diyorum''

''Hiçbir ortak değeri yok bunların, hiçbir ortak inancı yok bunların. Maneviyat denilen bir şey yok bunlarda. Ben inanıyorum ki bu mesafe konulduğu zaman süratle biz de mesafe alırız. Kardeşlerim, 15-16 yaşında çocukları alıp dağa götüren, kız çocuklarını alıp dağa götüren, onlara zulmeden, onları ölüm robotlarına çevirenlerle aramıza duvar koyalım''
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.