Piramit Haber

Erdoğan bugün Rektör Acar’la görüşecek

Manşet

ODTÜ öğretim üyelerini öğrencilere destek vermeleri nedeniyle sert biçimde eleştiren ve mesleği bırakmaya davet eden Başbakan Erdoğan bugün saat 14.00’te, öğrencilere destek çıkarak, polisi aşırı güç kullanımı nedeniyle sert biçimde eleştiren ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile bir araya gelecek

Erdoğan ile görüşme talebinin Rektör Acar’dan geldiği ifade ediliyor. Öğrencilere yönelik polis şiddetini sert biçimde eleştiren, bu tavrı öğretim üyelerinden de destek bulan Rektör Acar’ın yaşanan gelişmeleri kendi bakış açılarından aktarmak için randevu istediği, Başbakan’ı olaylar ve tutumları konusunda bilgilendireceği belirtiliyor.
Protesto hazırlığı

Erdoğan’ın Acar’la görüşeceği saatlerde, öğrenciler ve sivil toplum örgütleri, ODTÜ’deki Devrim Stadı’nda büyük bir protesto gösterisi yapmayı tasarlıyordu. Ancak dün akşam saatlerinde rektörlüğün bu etkinliğe sıcak bakmadığı ve izin vermeyebileceği haberleri kulislere yansıdı. Rektörlükten net bir açıklama yapılmazken, öğrenciler, etkinliği kesinlikle kampüsteki statta yapacaklarını bildirdi. Rektörlüğün bu tutumunun Erdoğan’la Acar’ın görüşmesinden kaynaklandığı iddiası kulislere yansıdı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.