Piramit Haber

Empati yapmayı öğrenmeleri gerekiyor

Manşet

Bakan Şahin, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan ''TEB-BNP Paribas WTA Championships'' Kadınlar Tenis Turnuvası finalindeki protestoya ilişkin açıklama yaptı.

İSTANBUL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi'nin (CEDAW) 30. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ''CEDAW: Kadın Hakları İçin 30 Yıllık Çaba'' Toplantısı için geldiği İstanbul Bosphorus Otel'de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan ''TEB-BNP Paribas WTA Championships'' Kadınlar Tenis Turnuvası finalindeki protestoyu hatırlatarak, ''Yersiz protestoya ilişkin siz hiç konuşmadınız'' diyen bir gazeteciye Şahin, ''Konuştum. Twitter'den cevabını verdim'' karşılığını verdi. 

Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki sözleri için ise şunları söyledi:
''Herkes o konuda, gerekli konuşmayı yaptı. Artık yeniden konuşmaya gerek yok. Şu önemli; iç siyasette otururuz, sandıkta gerekli hesaplaşmayı yaparız ama uluslararası bir arena, 170 ülkede canlı yayın var ve ben orada ülkemi temsil ediyorum. O yüzden, onu yapan arkadaşların empati yapmasını, hoşgörülü olmasını, ülkenin menfaati için topyekun hareket edebilmeyi öğrenmeleri gerekiyor.'' 

CHP İl Kadın Kolları Başkanı ile sohbet

Fatma Şahin, yanına gelen CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu ile sohbet etti. 

''Sizi çok beğeniyorum. Keşke siz, şu an başkan olsanız. Şu an başkan olmanızı dilerdim. Kadınlara bakış açınız çok iyi. (Polis Akademisi Başkanı) Prof. Dr. Remzi Fındıklı'yı kız çocukları için söyleminden dolayı protesto etmiştik. Sizin de bu konuyla yakından ilgilenmenizi istiyoruz'' diyen Çavuşoğlu'na, Bakan Fatma Şahin, ''Sizin burada varlığınız demokrasi ve kadın hakları açısından çok önemli. Masada olacağız, beraber mücadele edeceğiz. Siz merak etmeyin. Ben takip ediyorum. Uzun soluklu bir mücadele. Yapacağız inşallah'' karşılığını verdi. 

Çavuşoğlu, Bakan Şahin ile ilgili konuşmasının ardından basın mensuplarına, ''Şu an bir kadının Başbakan olmasının çok daha iyi olacağını, söyledim. Sözleri için de Remzi Fındıklı için de destek verdi'' ifadelerini kullandı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.