Piramit Haber

Emekçilerin hakları gasbedildi

Manşet

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, ''Anadolu Ajansı'nda yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin önüne engel konularak, emekçilerin hakları gasbedilmiştir'' dedi...


ŞANLIURFA

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki temasları kapsamında geldiği Şanlıurfa'da, gazete ve televizyonları ziyaret edip, meslektaşlarının sorunlarını dinledi.

Gürsel Eser, ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirmede, sendikanın henüz kuruluşunun birinci yılını dahi doldurmamasına rağmen basın emekçilerinden gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sendikanın il il örgütlenmesi için bölgede temaslarda bulunduğunu belirten Eser, şunları kaydetti:

''Şanlıurfalı meslektaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi bizi memnun etti. Yaklaşık 11 ay önce kurulan sendika, basın iş kolunda Türkiye genelinde örgütlenmeye çalışıyor. İdeolojiden uzak bir sendikacılık yapmak istiyoruz. Bunun için de bu mücadeleyi, bu örgütlenmeyi Anadolu'dan başlatmayı kendimize hedef edindik'' şeklinde konuştu. 

Eser, Türkiye'nin basın iş kolunda en büyük sendikası olma yolunda ilerlediklerini, yollarından sapmadan bu konuda emin adımlarla ilerleyeceklerini vurguladı.

Anadolu Ajansı'ndaki Toplu İş Sözleşmesi'yle ilgili olarak bakanlıktan yetki tespitinin de geldiğini aktaran Eser, şunları kaydetti:

''TGS her zaman olduğu gibi yine emekçinin önüne engel koyarak konuyu yargıya taşıdı. Yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin önüne engel konularak, emekçilerin hakları gasbedilmiştir. Biz buradan TGS yönetimine sesleniyoruz, elinizi AA çalışanlarının ekmeğinin üzerinden çekin.''

Medya-İş Sendikası'nın, üyelerine yabancı dil, savaş muhabirliği ile yurt içerisinde ve yurt dışında çeşitli eğitimler vereceğini de aktaran Gürsel Eser, yerel medyayı ve çalışanlarını çok önemsediklerini kaydetti.

Eser, kentteki ziyaretlerinin ardından Siverek ilçesindeki üyelerle buluşup, yeni üye çalışması gerçekleştirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.