Piramit Haber

Ekonomi sıhhatli büyüyecek

Manşet

Başbakan Yardımcısı Babacan, 2012 büyümesinin yüzde 3 civarında gerçekleşeceğini ve bu büyümenin sıhhatli bir büyüme olduğunu söyledi


TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki son konuşmalarda Hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'na katkı koyan herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin 2012 yılı büyümesinin yüzde 3 civarında olacağını belirten Babacan, ''Ama bu büyüme sıhhatli bir büyümedir. Bu büyümede dış talebin katkısı artı 5 puan, iç talebin katkısı ise eksi 2 puan seviyesindedir'' dedi.

Babacan, ''2013 ve sonrası dönemde çok daha dengeli, sürdürülebilir büyüme oranlarını Türkiye'de hep beraber göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2002'de IMF'nin 42. büyük ortağı iken bugün 20. büyük ortağı olduğunu dile getiren Babacan, ''Mayıs 2013'te borcu sıfırlıyoruz. Artık Türkiye IMF'ye borcunu sıfırlayan, hatta IMF kaynaklarına borç vermeye başlayacak bir ülke olacak'' dedi.

Babacan, ''Geçtiğimiz 10 yıl, Türkiye'nin bir çağ kapatıp bir başka çağ açması açısından önemli dönem oldu'' ifadelerini kullanarak, ''Türkiye 2015 yılında üst gelir grubuna girecek'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.