Piramit Haber

E-Devlet'te ilk belediye, Pendik

Manşet

Pendik Belediyesi, 14 Mart'ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla ortak çalışmalar yürüten Türksat tarafından “E-Devlet Hizmetini Veren İlk Belediye Ödülü”nü alacak. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin konuyla ilgili: “Vatandaşlara belediye hizmetlerini daha kolay verebilmek ve daha ulaşılabilir kılmak adına teknolojiye yaptığımız yatırımlar ödül getirdi.” şeklinde konuştu.

 Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetleri elektronik ortamda kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde sunan “e-Devlet” uygulamasında yer alan ilk belediye Pendik Belediyesi oldu. e-Devlet ile sunulmaya başlanan belediye hizmetlerinde Borç Bilgileri Sorgulama, Bina Vergisi, Kültür ve Tabiat Varlık Payı Borç, Tahsilât ve Beyan Bilgileri, Bina ve Çevre Temizlik Vergilerinin Beyanı ve benzeri bilgiler sorgulanabiliyor. Bunun için e-Devlet şifrenizi kullanarak www.turkiye.gov.tr adresinde oturum açmanız yeterli oluyor.
Pendik Belediyesi, 14 Mart'ta “E-Devlet'te İlk Belediye Ödülü”nü alacak

Pendik Belediyesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla ortak çalışmalar yürüten Türksat tarafından 14 Mart'ta J.W. Marriot Otel Ankara'da “E-Devlet Hizmetini Veren İlk Belediye” olarak ödül alacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de katılacağı törende, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'e ödülünü, Bakan Binali Yıldırım'ın vermesi bekleniyor.
Başkan Şahin: “Teknolojiye yatırımlarımız ödül getirdi.” 

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “E-Devlet uygulamasında yerel hizmetlerde elektronik dönüşüme öncü olduk. Vatandaşlara belediye hizmetlerini daha kolay verebilmek ve bu hizmetleri daha ulaşılabilir kılmak adına teknolojiye önemli yatırımlarımız oldu. Bu yatırımlar, birçok alanda ödül getirdi ve getirmeye devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.