Piramit Haber

Dünyanın en büyük havalimanı olacak

Manşet

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihale tarihini açıkladı.

ANKARA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının işletme süresi 25 yıl olacak, girişimciler, DHMİ'ye ödeyecekleri kirada yarışacak. İhale ilanına yarın çıkılacak ve ihale 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak.''

120 bin kişiye istihdam

Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın ilk etabının yer tesliminin ardından 42 ay içinde tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi. Yıldırım, havalimanının tam kapasiteyle hizmete girmesiyle toplam 120 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.

İstanbul'un potansiyeli Paris kadar

Bakan Yıldırım, İstanbul'un potansiyelinin en az; yılda 50 milyon turistten 60 milyar Avro gelir elde eden Paris kadar olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük havalimanı olacak

Yıldırım, ''Yeni İstanbul havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak ve yap-işlet-devret yöntemiyle gerçekleşecek. Yeni havalimanının yapılacağı yer, fiziki konumu itibariyle Avrupa ile Asya'nın en kolay lokasyon yeri''
dedi.

Yeni havalimanında yolcu garantisinin 12 yıl için toplam 342 milyon yolcu olduğunu, finansman hariç maliyetini 7 milyar Avro'nun üzerinde öngördüklerini belirten Bakan Yıldırım, tekliflerin alınacağı 3 Mayıs günü, kazanan firmanın da belli olacağını bildirdi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.