Piramit Haber

Dünyadaki kara para 1,5-3,5 trilyon $ arasında

Manşet

Bakan Yazıcı, yasa dışı faaliyetlerin ve bu faaliyetlerden elde edilen gelirlerin dünyadaki boyutuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

ANKARA

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, ''Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi'' konulu panel, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemalettin Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bir gazetecinin, ''Oda başkanlarının seçilme süreleri ve bekleme süreleriyle ilgili bir açıklama yapmıştınız, bu konuda kafalar biraz karıştı, açıklık getirir misiniz'' şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi: 

''Geçen akşam, 360 oda başkanı ile olduğumuz yemekte bir açıklama yaptım. Yeni kanunda bir madde ilave ettik, onun yanlış anlaşıldığını gördüm. Çünkü alkıştan da belli yani, pek fazla alkışlamadılar, yanlış anladılar. Şu anki duruma göre, 5174 sayılı Kanun'da, odalar, ticaret ve sanayi odaları, borsa başkanları ve TOBB Başkanı, 2 dönem başkanlık yaptıktan sonra, 2 dönem ara vermedikçe yeniden oda başkanlığına aday olamıyor.'' 

Bakan Hayati Yazıcı, yasa dışı faaliyetlerin ve bu faaliyetlerden elde edilen gelirlerin dünyadaki boyutuna da değinerek, ''Şunu unutmamak gerekir. Kayıt dışı ekonomi, yeraltı ekonomisi, suç ekonomisi gibi isimler altında yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan rakamlar birer tahmindir. Dünyadaki 'kara ekonomi', dünya Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 2 ila yüzde 5'i arasındadır. Bunun da rakamsal ifadesi 1,5 ila 3,5 trilyon dolardır'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.