Piramit Haber

Dünya yaşlıları bu köyde buluşacak

Manşet

Bolu Belediyesi, yerli ve yabancı yaşlıların kullanabileceği bin konutluk ''Uluslararası Yaşlılar Köyü'' projesini hayata geçirecek.

ANKARA - Erdal Çelikel

Almanya'daki Neuss Belediyesi'nin proje tasarımını üstlendiği, Bolu Belediyesi'nin de yer sağladığı projenin finansmanı AB fonlarından karşılanacak.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gençlere önem verdiklerini ve gençleri ülkenin geleceği olarak gördüklerini belirterek, geleceği kuranların ise yaşlılar olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Modern toplumlardaki çalışma hayatı, ailelerin bölünmesi gibi gerekçelerin çoğu zaman yaşlıların hayatlarını kaliteli bir şekilde sürdürmelerine engel olduğunu ifade eden Yılmaz, belediye olarak huzur evi anlayışının ötesinde bir modeli hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

Yaşlılara özgürlük ortamı

Yaşlıların huzur evi ortamında yeterince rahat edemediklerini kaydeden Yılmaz, bu yüzden Bolu Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Almanya'nın Neuss Belediyesi ile anılan projeyi hayata geçirmeyi kararlaştırdıklarını ifade etti.

Alman yetkililerle görüşmelerinde Uluslararası Yaşlılar Köyü adıyla bir proje yapma fikri geliştirdiklerini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Alman Kızılhaçı ve Türk Kızılay'ı Bolu Şubesi işbirliği ile hayata geçirilecek olan Uluslararası Yaşlılar Köyü Projesi'nin arazisini Bolu Belediyesi temin edecek. Projemiz sadece Türklere değil, yabancılara da hizmet verecek. Buna benzer örnekler Almanya'da var. Amacımız, herkesin kendisine ait bir yaşam ünitesi olması. Bu ünitelerde kendi evindeki gibi özgür yaşayacak, kendi yemeğini yapacak, istediği saatte gelip, istediği saatte çıkacak, isterlerse yemek ihtiyaçlarını sosyal tesislerde karşılayacaklar.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.