Piramit Haber

Dünya Gezi Parkı olaylarını konuşuyor

Manşet

Taksim'de meydana gelen olaylar dünya medyasında da birinci gündem maddesi oldu.

 The Guardian: Gezi Parkı protestolarının sağcı-solcu, genç-yaşlı herkesi bir arkaya getirdiğine dikkat çekerken, Financial Times ve France 24 gibi gazete ve televizyon kanalları çevreci protestoların hükümet karşıtı protestolara dönüştüğüne dikkat çekti.
Rus Televizyonu: Türkiye'de ayaklanmalar, barikatlar, sokak savaşları yaşanıyor.

BBC: Mahkeme ağaçların sökülmesini geçici olarak durdurdu, ancak gösteriler Erdoğan'a karşı öfkeye dönüştü.

The Guardian: Bu gösteriler Türkiye için alışılmadık, çünkü genç yaşlı, sağcı solcu, Kürtçü Türkçü herkesi bir araya getirdi.

Financial Times: Alışveriş merkezi protestosu olarak başlayan gösteriler Erdoğan iktidarına karşı bugüne kadarki en büyük gösterilere dönüştü.

Al Monitor: Ilımlı siyasi İslam Türkiye'yi ılımlı şeriata götürüyor.

France24: Gösteriler Taksim Meydanı'nın tahrip edilmesini protestodan AKP iktidarını protestoya dönüştü. Hükümetin hesabı ters tepti.

CNN: Gösteriler giderek büyüyor. Polis müdahalesi halkı daha çok parka çekiyor.

İTALYAN BASINI

ANSA: Türkiye’de ağaç savaşı, çatışmalar- İstanbul’un akciğeri, mega AVM olmakla karşı karşıya. Bir parkın yerle bir edilmesiyle başlayan gösteriler, ’Öfkeliler’ hareketinin bir benzerine dönüştü. Polis ve göstericiler arasında tansiyon hala yüksek.

La Repubblica: Laikler ve gençler Erdoğan’a karşı, İstanbul’da savaş- Her şey parkı kurtarmak için başladı: çatışmalar ve yaralılar. Öfke yayılıyor: isyan ülkenin kurucusu Atatürk’ün kenti Ankara’da da başladı ve bir savaş sahnesine döndü. Ağaç mücadelesi giderek daha otoriter olan bir hükümete karşı tahammülsüzlüğe, isyana dönüştü. Türkiye’de şu günlerde neler oluyor? Alkoliklere karşı kısıtlamalar, kamu önünde öpücükler. Muhafazakar Başbakan Erdoğan’ın büründüğü kisve, giderek tehlikeli bir boyuta ulaşıyor. Her gün yapılan eylemler, Madrid, New York ve Londra’daki ’Öfkeliler’ hareketininkilere benziyor.

Corriere della Sera: İstanbul, Türk hükümetini korkutan park savaşı- Öfkeliler" ve polis arasında çatışmalar, yüzlerce yaralı var.: Ardında betonlaşma karşıtlığı olan mücadele Erdoğan’ın dayatılan yasaklarına karşı öfkeye dönüştü. Laik Türkiye’nin sembolü Taksim Meydanı’ndaki oturma eylemi, Erdoğan’ın büyüyen otoritesine karşı bir özgürlük mücadelesine dönüştü. İstanbul’un betonlaştırılması, güçlü bir kibir sembolü oldu.

RaiNews24- İstanbul, çatışmalar sürüyor. Polis biber gazı sıkıyor. Alberto Tetta (İstanbul Temsilcisi): Protestolar daha ziyade muhafazakar yönetime karşı. Geçtiğimiz günlerde alkol kısıtlamasına yönelik yeni bir yasa da çıkarıldı. Türkiye’de yönetim her geçen gün daha fazla otoriteleşiyor.

Il Messaggero: Gezi Parkı isyanı yayılıyor. İstanbul’da gece çatışmaları, hedefte hükümet var. Harekete çok sayıda sanatçı ve entelektüel de katılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.