Piramit Haber

Dram Suriye'den İstanbul'a taşındı

Manşet

Ümraniye ve Üsküdar'da aralarında kadın hastalıkları ve tüp bebek uzmanı bir doktorun da bulunduğu çok sayıda Suriyeli yaşam mücadelesi veriyor...


İSTANBUL - Kenan Irtak

Arkalarında sevdiklerini, evlerini, iş yerlerini bırakarak doğup büyüdükleri yerleri terk eden 25 Suriyeli aile, Üsküdar ve Ümraniye'de kiraları mahalle sakinleri tarafından ödenen kiralık evlerde kalıyor.

İstanbul'a gelen ailelerden biri de doktor Halit Ebul Huda. İki çocuğu ve eşiyle ülkesinden kaçmak zorunda kalan Doktor Halit kadın hastalıkları ve tüp bebek uzmanı.

İstanbul'a 5 ay önce gelen aile, Üsküdar'da kiraladıkları 2 odalı evi, kendileri gibi ülkelerindeki olaylardan kaçan 3 aileyle paylaşıyor. Eşyalarını çevredeki hayırseverler tarafından temin edilen evde 15 kişi yaşıyor.

Türkçe'yi iyi derecede konuşan Halid Ebul Huda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok acılar çektik. Mahallemiz berbat bir vaziyette. Harap bir hale geldi. Mahallelere uçakla saldırıyorlar. Yakınlarımızdan bir çok kişiyi kaybettik. Amcamın oğlunu, keskin nişancı şehit etti" dedi.

Aynı evde yaşan 4 çocuk annesi Hatice Molla da "Artık Suriye'ye gitmek istemiyorum. Hiçbir şeyimiz kalmadı, evlerimiz yıkıldı. Kimseden de haber alamıyoruz. Türkiye'den bize vatandaşlık vermesini istiyorum. Biz zaten Türk kökenliyiz'' ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.