Piramit Haber

Dolmuşun hızını GPS'le kestiler

Manşet

Konya'da Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası tarafınca hayata geçirilen proje kapsamında artık tüm dolmuşlar, takılan, Küresel Konumlama Sistemi (GPS) ile internet üzerinden anlık takip edilecek.

Bu minibüslerin, güzergahlarında yaptıkları ringlerin "ayakçı" diye tabir edilen kişilerce kontrol edildiğini ifade eden Karabacak, bu yöntemin, sürücülerin durak noktalarına zamanında gelebilmek için aşırı hız yapmaları gibi bazı sorunlara neden olduğunu aktardı.
Karabacak, bu ve buna benzer sorunların önüne geçebilmek için tüm minibüslerde elektronik takip sistemini kurmaya karar verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hazırladığımız bu proje kapsamında minibüslere, özel bir firma tarafından GSM şirketi işbirliğiyle araç takip sistemi kuruldu. Araçlara takılan GPS ile internet üzerinden minibüsleri takip edebiliyoruz. Hangi aracın, hangi caddede olduğunu, kaç kilometre hızla ilerlediğini, şoförünün kim olduğunu görebiliyoruz. Sistem sayesinde, aşırı hız yapan dolmuş sürücüleri, sisteme gelen mesajla anında tespit edilerek, uyarılıyor. Sistem sayesinde en büyük şikayet olan aşırı hızın önüne geçtik. Bu, hem sürücüler, hem yolcu hem de trafik güvenliği için çok önemli bir proje. Artık vatandaşlar daha güvenli ve rahat bir yolculuk imkanı buluyor. Sistem ayrıca, yanlış plakaya yazılan trafik cezalarının iptal edilmesinde resmi bir veri durumunda."


DOLMUŞLARA, SİSTEMLE ENTEGRE KAMERA KURULUYOR

Öte yandan proje kapsamında 50'ye yakın minibüste kamera sistemi kurduklarını anlatan Karabacak, tüm minibüslere yerleştirmeyi düşündükleri kameraların da zaman içinde sistemle entegre edileceğini dile getirdi.

Kurulan kameraların araçlardaki hırsızlık gibi olayların önüne geçtiğine dikkati çeken Karabacak, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar kurulan kamera sistemi sayesinde minibüslerde, bazı hırsızlık olaylarının faillerinin yakalanması sağlandı. Minibüs içinde yolcu ile şoför arasında yaşanacak tatsız diyalogların da önüne geçilebilmesi için bu kameralar önemli bir işlev görecek. Gerektiğinde kamera görüntüleri yolcu veya şoför lehine delil niteliğinde mahkemeye sunulabilecek."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.