Piramit Haber

Dolapdere karıştı

Manşet

Dolapdere'den Taksim Talimhane'ye çıkan yollarda polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Polis yoğun biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

 Dolapdere'den Taksim Talimhane'ye çıkan yollarda polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Polis yoğun biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grup polisin müdahelesi üzerine ara sokaklara kaçarak dağıldı. Ara sokaklardaki gruplar zaman zaman polise taş atmaya devam ediyor.
Polis, megafonla "Dağılmazsanız suç işlemiş olacaksanız. Bu yaptığınız gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet suçunu teşkil eder. Dağılmazsanız, çevik kuvvet ekipleri tarafından dağıtılacaksınız. Bu son uyarımız. Dağılmanız için size süre veriyoruz" uyarısında bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görüşerek, 50 kişilik bir grup ile Taksim Meydanı’na çelenk koymalarına izin vereceklerini söyledi.

Dolar, 50 kişilik grup dışındaki diğer katılımcıların alana giriş yapamayacağını, aksi takdirde müdahale edeceklerini ifade etti.

Uzlaşı sağlanamaması üzerine polis, DİSK kortejine tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yürüyüşe katılanlar atılan biber gazından etkilendi. Grup da maytap atarak polise karşılık verdi.

Öte yandan Şişli’nin ara sokaklarından Büyükdere Caddesi’ne çıkmaya çalışan yüzleri maskeli bir gruba polis panzerle su sıkarak müdahalede bulundu. Grup, bu müdahalenin ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’ne kaçtı.

DİSK üyesi bir grup da Abide-i Hürriyet Caddesi’nden Şişli Camisi’ne doğru yürüyor. Cami önünde barikat kuran polis, burada bekleyişini sürdürüyor.
 
OKMEYDANI KARIŞTI
Okmeydanı’ndan yürüyüşe geçerek Şişli Camisi’nin önüne gelen yüzleri maskeli gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş ve molotofkokteyli attı.

Şark Kahvesi’nde toplanan yüzleri maskeli göstericiler, terör örgütü DHKP/C lehine slogan atarak yürüyüşe geçti.

Göstericiler, Darülaceze ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahını takip ederek, Sıracevizler Caddesi’ne ulaştı.

Hasat Sokak’tan Şişli Camisi’nin önüne çıkan grubun ilerlemesine izin vermeyen polis ekipleri, barikatla önlem aldı.

Polis ekipleri, dağılarak başka sokaklara yönelen göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Göstericiler de polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı.

Gruptakiler ara sokaklardan caddeye ulaşmaya, önlem alan polis ekipleri de bunu engellemeye çalışıyor.

POLİSE KALDIRIM TAŞLARIYLA SALDIRI
1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapmak isteyen gruplarla polis arasında yaşanan gerginlik sürüyor. Özellikle Beşiktaş Meydanı'ndan Taksim'e yürüyen grup, kendilerini durdurmak isteyen polise kaldırım taşlarıyla saldırdı. Polis de biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Yaşanan olaylarda bazı basın mensupları, polis ve gösterici yaralandı.

Bölgedeki gerginlik sürüyor.

ESNAF GAZDAN ETKİLENDİ
Beşiktaş'taki olaylı 1 Mayıs nedeniyle polisin sıktığı biber gazından esnaflar etkilendi. Gazdan etkilenen esnaflar, yüzlerini su ile yıkadı. Gaz girmemesi için de dükkanlarının kapısını kapattı.

POLİSİN ELİNDEN GAZ BOMBASINI ALDI
Ellerinde Türkiye Komünist Partisi (TKP) bayrağı bulunan grubun kaldırım taşlarını ufak parçalara ayırıp emniyet güçlerine fırlattığı görüldü.

Olaylar sırasında eylemcilerden birinin polisin elinden aldığı gaz bombasını ortaya attığı da gözlendi.

 MEYDAN BARİYERLERLE ÇEVRİLDİ, OTOBÜS DURAKLARININ CAMLARI KIRILDI
 Taksim'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü hazırlıkları geceden başladı. Meydana çok sayıda bariyer yerleştirilirken, erken saatlerde meydana otobüslerle getirilen çevik kuvvet polisleri meydanda hazır bekletilmeye başlandı. Bu arada meydanda bulunan otobüs duraklarının camlarının olay çıkma ihtimaline karşılık çıkarıldığı görüldü. Cumhuriyet Anıtı'nın etrafı ise bariyerlerle çevrildi. İstiklal Caddesi girişine de bariyerler konulduğu görüldü.

BEŞİKTAŞ'TA CHP VE KESK'E SERT MÜDAHALE

Beşiktaş Meydanı’nda toplanan, aralarında CHP ve KESK üyelerinin de bulunduğu gruba, polis müdahale etti.

Beşiktaş Meydanı’nda CHP, ÖDP, KESK, Halk Evleri, Yol-İş Sendikası üyelerinden oluşan kalabalık grup, Taksim Meydanı’na doğru yürümek istedi. Polis, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da aralarında yer aldığı partililer, polis yetkilileriyle görüştü.

Yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri, grubun dağılmaması üzerine tazyikli su ve gaz kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, müdahaleye tepki göstererek, meydanda bulunan otobüsten gruba seslendi.

Alandaki 3 kişinin gazdan etkilendiğini ifade eden Tekin, ambulans için aradıkları 112 Acil Servis ekiplerinin yanıt vermediğini ileri sürdü.

Bu arada, vapur iskelesi önünde toplanan Türk Metal Sendikası üyeleri de bekleyişlerini sürdürüyor. Sendika otobüsünden yapılan anonslarda, üyelerin olaylara karışmaması yönünde sık sık uyarı yapılıyor.
Milliyet Haber

 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.