Piramit Haber

Dolandırıcının yüzsüzlüğüne bak!

Manşet

Ankara'da dolandırıcılıktan gözaltına alınan E.O. son işinde yakayı ele verdi ama söyledikleri şaşırttı.

 Milyonları dolandırdı, serbest kalınca da devam edeceğim dedi! Ankara’da internet üzerinden binlerce kişiyi dolandıran ODTÜ öğrencisi E.O. son işinde yakayı ele verdi ama mahkeme serbest bıraktı. Bugüne kadar 111 suç kaydı bulunan 20 yaşındaki E.O'nun, piyasadan 600 bin lira topladığı ve lüks içinde bir yaşam sürdüğü tespit edildi.
Ankara Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden parasını ödemelerine rağmen ürünlerinin gönderilmeyerek dolandırıldıklarını söyleyen vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçti. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ
İnternet sitesi ve banka hesapları üzerinden araştırmasını sürdüren polis, dolandırıcılık iddiasıyla üniversite öğrencisi E.O.'yu gözaltına aldı. E.O.'nun, internet sitelerinden satışa sunduğu ürünü almak isteyen müşterilerine banka hesap numarasını vererek parayı kendi hesabına yatırmalarını sağladığı, ancak paranın hesaba yatmasına karşın ürünü alıcılara göndermediği anlaşıldı. E.O.'nun bu yöntemle yüzlerce kişiyi dolandırdığı öne sürüldü. Gözaltına alınan E.O.'nun ifadesinde, suçunu itiraf ederek, "Bu yolla bugüne kadar 600 bin TL'ye yakın para kazandım, bu işi bırakmayı düşünmüyorum" dediği öğrenildi.
 
LÜKS HAYAT SÜRMÜŞ
 
E.O.'nun ifadelerinden yola çıkılarak banka hesaplarında yapılan incelemede de yüklü miktarda para bulunduğu kaydedildi. E.O.'nun ayrıca dolandırıcılıktan elde ettiği gelirle lüks içinde yaşadığı ve lüks otomobiller kullandığı anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen E.O. çıkarıldığı mahkemede de benzer ifade verdi. 90'ı dolandırıcılıktan olmak üzere çeşitli suçlardan 111 sabıkası bulunan E.O., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.