Piramit Haber

Dolandırıcılıkta son nokta!

Manşet

Adana'da, aralarında evli bir çiftin de bulunduğu 8 kişi, çeşitli illerden kiraladıkları otomobilleri yurt dışında sattıkları iddiasıyla yakalandı

 Aralarında evli bir çiftin de bulunduğu 8 kişi, çeşitli illerden kiraladıkları otomobilleri yurt dışında sattıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çeşitli illerdeki oto kiralama şirketlerinden kiralanan 12 otomobilin teslim edilmemesi üzerine araştırma başlattı.

Otomobillerin sahte nüfus cüzdanı ve belgesi kullanılarak kiralandığını belirleyen ekipler, şüphelilerin kimliklerini belirleyip teknik ve fiziki takip başlattı. Yaklaşık 4 ay süren çalışmanın ardından şebeke elebaşı olduğu ileri sürülen B.A. (33), A.S. (33) ve kocası K.S. (41) ile S.Ş. (30), Y.Ç. (29), Y.S. (39), M.Y. (22) ve F.Z. (42) operasyonla yakalandı.

Şüphelilerin sorgularında, A.S'nin oto kiralama şirketlerini arayıp, "Düğünümüz var, bize birkaç günlüğüne araç lazım. Yakınlarım gelip aracı alacak" diyerek pazarlık yapıp fiyatta anlaştıktan sonra, diğer şüphelilerin sahte sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı ile otomobilleri kiraladığı belirlendi.

Zanlıların benzer yöntemlerle kiraladıkları 12 otomobili Suriye, Irak ve İran'da sattıkları tespit edildi. Şebekenin yurt dışına çıkarmayı planladığı 5 otomobile de el kondu.

Teknik takipte yakalanmamak için birbirlerine "hacı" diye hitap ettikleri öğrenilen şebeke üyeleri, emniyetteki işlemlerinin ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şebeke elebaşı olduğu öne sürülen B.A. ile 4 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.