Piramit Haber

Dizi setinde ölüme 4 yıl hapis

Manşet

Kağıthane'de çekimleri yapılan bir dizi setinde, sanat asistanının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, 4 yıl hapis cezası verildi..



İSTANBUL

Kağıthane'de çekimleri yapılan bir dizi setine yemek götürdüğü minibüsle, dizinin sanat asistanı Selin Erdem'e (27) çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, 4 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık İdris Fırat ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Erdem ailesinin avukatı Berrin Demir, soruşturmanın genişletilmesini ve yeniden bilirkişi raporunun alınmasını istedi. Hakim, her iki talebi de reddetti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, suçun işlenişindeki özellikler ve taksire dayalı kusur ağırlığını da göz önüne alarak, sanık İdris Fırat'ın, ''taksirle öldürme'' suçundan 4 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Olayın geçmişi

Kağıthane'de, 1 Mayıs'ta çekimleri yapılan bir dizi setine yemek götüren İdris Fırat'ın kullandığı minibüs, Sarmaşık Sokak'ta yokuş aşağı giderken, dizi setinden arkadaşı Ömer Özcan ile kaldırımda sigara içen dizinin sanat asistanı Selin Erdem'e çarpmıştı. Erdem, aracın altında kalarak hayatını kaybetmiş, arkadaşı Ömer Özcan da yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir tarafından hazırlanan iddianamede, sanık İdris Fırat'ın, ''Taksirle ölüme neden olmak'' suçundan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.