Piramit Haber

'Diyarbakır'daki operasyon' fotoğrafını beğendi

Manşet

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen ''Yılın Fotoğrafları'' oylamasına katıldı.


İSTANBUL

Mutlu, AA İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici ile Haber Müdürü Zeki Gümüş'ü valilikte kabul etti. AA foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan ve 36 kareden oluşan ''Yılın Fotoğrafları'' galerisini inceleyen Mutlu, oylamaya da katıldı. Mutlu, galerideki ''Diyarbakır'daki operasyon'' başlıklı fotoğrafı beğendi.

AA'nın ''Yılın Fotoğrafları'' oylamasının çok güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Mutlu, çalışmanın temalı hale getirilebileceğini dile getirdi.

Mutlu, en çok helikopter içinde şehit babasının tabutu başında bekleyen çocuğun fotoğrafını beğendiğini belirterek, şunları söyledi:
''Benim için en etkileyici fotoğraf, acı haber fotoğraflarıdır. Bana göre bir çocuğun, babasının yanında olması gerekirken, tabutunun yanında olması, derin bir duyguyu yansıtan fotoğraftır. Bu çocuktaki hissi duygu, diğer fotoğrafların üzerindedir ama elbette diğer bütün fotoğraflar da çok güzel. Babamı kaybettiğimde 21 yaşımdaydım. Babamı 21 yaşımda kaybetmenin acısını hala yaşıyorum. 10 yaşındaki bir çocuk, hayatı boyunca bu fotoğrafı unutamaz.''

Vali Mutlu, daha sonra AA İstanbul Bölge Müdürü Ekici ve Haber Müdürü Gümüşe AA'nın çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

AA fotoğraf editörlerince belirlenen seçkide, aralarında Washington Post, New York Times, The Guardian, Le Figaro gibi dünya medyasının önemli yayın organlarında yankı uyandıran siyaset, spor, doğa gibi çeşitli kategorilerden fotoğraflar ve foto muhabirlerince yapılan fotoröportajların özel kareleri de yer alıyor.

Dünya kamuoyunun gündemindeki Arakan, Suriye, Gazze'nin yanı sıra Akçakale'ye düşen top mermisi, Hatay ile Suriye arasında kalan Suriyeliler'in dramı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun hayatını yeni kaybeden Filistinli için ağlaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in fotoğrafını çekmesi gibi Türkiye gündemini de etkileyen fotoğraflar, oylamaya sunulanlar arasında bulunuyor.

Türkiye'den 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 karenin yer aldığı ''Yılın Fotoğrafları'' galerisine, bir hafta boyunca ''//yilinfotografi.aa.com.tr'' üzerinden oy verilebilecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.