Piramit Haber

Diyanet yurt dışı ağını genişletiyor

Manşet

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaş, soydaş ve akraba toplulukları dışında kalan Müslüman toplulukların yaşadığı ülkelerde de hizmet verecek..

ANKARA 

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Teşkilatına Sürekli Görevle Atanacak Personel Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yurt dışı teşkilatlarında çalışacak personele ilişkin şartlar ve esasların yer aldığı yönetmelikte, yurt dışı hizmet bölgeleri, özellikleri bakımından üç gruba ayrılarak sınıflandırıldı.

Buna göre, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile vatandaşların soyundan gelen nesillerin yaşadığı ülkeler, Batı Avrupa ve Okyanusötesi ülkeler birinci grup, soydaş ve akraba toplulukların yaşadığı ülkeler ise Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ülkeleri, Balkan ülkeleri ve Doğu Avrupa ülkeleri ikinci grup belirlendi.

Bunun dışında, vatandaş, soydaş ve akraba toplulukları dışında kalan Müslüman toplulukların yaşadığı Ortadoğu, Güney ve Doğu Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkeleri de yurt dışı hizmet bölgeleri içine üçüncü grup dahil edildi.

Belirlenen grup ve sınıflarda yer alacak ülkeler, Diyanet İşleri Başkanı'nın teklifi üzerine Bakan onayı ile belirlenecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.