Piramit Haber

Dışarıda bırakılmak istemiyoruz

Manşet

Başbakan Yardımcısı Babacan, ABD ile AB arasındaki Ticaret ve Yatırım Ortaklığı sürecine destek verdiklerini belirterek, "Ancak Türkiye olarak dışarıda bırakılmak istemiyoruz'' dedi.

WASHINGTON

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD Ticaret Odası tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Haftası etkinliklerinin ABD'deki son durağı olan başkent Washington'da, ABD Ticaret Odası tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. 

Babacan, Türkiye'nin çok kritik bir dönüşüm sürecinden geçtiğine işaret ederek, siyasi ve ekonomik alanda hayata geçirilen reformların, Türkiye'yi sadece çok daha iyi işleyen bir demokratik sistemin hayata geçirilmesi, hak ve özgürlükler ile hukukun üstünlüğünün çok daha iyi uygulanması açısından değil, çok daha iyi işleyen, sağlam ve istikrarlı bir ekonomik sistemin tesisi açısından da en üst seviyelere taşıdığını söyledi.



-"Türkiye yabancı yatırımcılar için bir merkez"- 

Babacan, Türkiye'nin sadece ülke içerisinde değil, daha geniş çerçevede bölgeye açılmak isteyen yabancı yatırımcılar için bir merkez konumuna geldiğini kaydetti. 

Babacan, bu noktada Microsoft ve Coca-Cola gibi uluslararası şirketlerin Türkiye'yi diğer bölgelere ulaşmada merkez olarak kullanmasını örnek verdi.

Türkiye'nin Afrika'ya açılımına değinen Babacan, bu kıtadaki büyükelçilik sayısını artırdıklarını hatırlattı ve bunun yanında Latin Amerika ve Asya'da da büyükelçilik sayılarını artırma planlarından bahsetti. Babacan, THY'nin de dünya genelinde en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi haline geldiğine dikkati çekti.

Babacan, ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nı tarihi bir adım olarak değerlendirdiklerini ve tam destek verdiklerini, bunun çok olumlu bir vizyonu içerdiğini ancak Türkiye olarak da "dışarıda bırakılmak istemediklerini" söyledi.

Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'ne işaret eden Babacan, ''Buna paralel bir sürece, AB-ABD Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı sürecini tamamlayacak bir Türkiye-ABD sürecine sahip olmayı çok arzuluyoruz'' dedi. Babacan, bu konuda bir adım atma noktasında ABD'de hem yönetim kanadında hem de iş dünyasında farkındalık ve isteklilik olduğunu görmekten çok mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.