Piramit Haber

DHKP-C'nin memur listesi deşifre oldu

Manşet

Terör örgütü DHKP-C’nin alt birimi olan Devrimci Memur Hareketi’ne düzenlenen operasyonda ortaya çıkan ilginç bilgiler...

 Terör örgütü DHKP-C’nin alt birimi olan Devrimci Memur Hareketi’ne 28 ilde operasyon düzenlendi. İki yıl önce ele geçirilen kriptolu belgeler çözüldü. 605 kişilik memur listesi ortaya çıktı. İnceleme yapıldı.
AKTİF OLANLAR GÖZALTINDA
177’sinin örgütle bağlantısının halen aktif olduğu belirlendi. Çoğu öğretmen 167 kişi gözaltına alındı.

Her kurumdan elemanları var

Gözaltındaki isimlerin çalıştığı kurumlar arasında Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, SGK, DSİ, YSK da yer aldı.

Terörle Mücadele Dairesi’nin koordinasyonunda, dün sabah terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 28 ilde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Örgüte para ve eleman sağlayan alt birimi Devrimci Memur Hareketi’ne (DMH) yönelik operasyonun, 2 yıllık takip sonucu gerçekleştirildiği öğrenildi.

KOZMİK ODADA KRİPTOLU CD
İddiaya göre, 2010 yılının Aralık ayında Ankara’da sansasyonel eylemler gerçekleştirmeyi planlarken yakalanan DHKP-C mensubu A.Ö’nün irtibatlı olduğu Yürüyüş dergisine operasyon yapıldı. Buradaki kozmik odada ele geçirilen kriptolu Devrimci Memur Hareketi isimli CD içerisinde, örgütün alt birimi olan bu yapılanmada faaliyet yürüten kamu personelinin adlarının şifreli olarak kodlandığı belirlendi. CD listesinde 605 kişilik memur isminin geçtiği, polisin ve savcının yaptığı çalışmada 605 kişiden 177’sinin DHKP-C içerisinde aktif faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

DELİLLER TOPLANDI, OPERASYON BAŞLADI
Bu kişileri telefonlarını dinlemeye alan ekipler, delillerin toplanmasından sonra dün operasyonun başlangıcını verdi. KESK Genel Merkezi başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Hatay, Mersin, Bursa, Gaziantep ve Konya’nın aralarında bulunduğu 28 ilde birçok işyeri ve evde arama yapıldı. Çoğu öğretmen 167 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, DSİ, Karayolları, YSK, DMO, Vergi Dairesi çalışanlarının da olduğu öğrenildi. Soruşturmada gözaltına alınan Akman Şimşek’in DMH yapılanmasının başındaki bir numaralı isim olduğu öne sürüldü. DMH’nın üst düzey yöneticisi Özlem Kütük ise İstanbul’da gözaltına alındı.

1000 liraya kadar aidat
Belçika ve Hollanda’da DHKPC’ye düzenlenen operasyonlarda ele geçen dokümanlarda da isimleri yer alan memurların, örgüte maddi gelir sağlamak maksadıyla Yürüyüş dergisinin satışını yaptıkları, aidat adı altında para toplayarak örgüte fon oluşturdukları kaydedildi. DMH mensubu memurların 100 ile 1000 lira arasında örgüte aidat ödedikleri iddia edildi.

Karakol saldırganını evinde saklamış

Gözaltına alınan bir doktorun, 75. yıl Polis Merkezi’ne saldıran Nebiha Aracı ve Nurgül Acar’ı evinde sakladığı öne sürüldü. Nurgül Acar’ın polis Mücahit Daştan’ı şehit ettiği eyleme de yine gözaltına alınan bir sağlık çalışanının evinden gittiği belirlendi.



Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.