Piramit Haber

Devlet olarak yanındayız

Manşet

Dün Edirne'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'dan ilaçlarının alınması konusunda yardım isteyen kanser hastası Özçelik, bugün Vali Duruer'i makamında ziyaret etti.

EDİRNE 

Dün Edirne'yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan ilaçlarının alınması konusunda yardım isteyen kanser hastası Dilek Özçelik, bugün Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti.

Vali Duruer, ziyarette yaptığı konuşmada, devlet olarak her zaman hastaların ve ihtiyacı olan kişilerin yanında olduklarını belirtti.

Dün Özçelik'in Bakan Bayraktar'dan ilaçlarının alınması için yardım istediğini fakat konunun yanlış anlaşıldığını ifade eden Vali Duruer, ''Biz sayın bakanımızla belediyeden çıkarken hanım kızımız geldi. Acele acele bir şeyler anlattı. Sayın bakanımızın ben yanlış anladığı kanaatindeyim. Hadiseye üzüldüğünü ifade etti bana. Biz devlet olarak kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresiyiz. Her konuda hastalarımıza dertlilerimize ve sıkıntısı olanlara yardım ediyoruz. Biz devlet olarak her konuda Dileğin yanındayız. Hastalığının tedavisi konusunda her konuda yardım edeceğiz'' dedi.

''Sağlık bakanımızdan yardım bekliyorum''

Özçelik ise Trakya Üniversitesinde okuduğunu, kendisine 3 hafta önce Tıp Fakültesinde lenf kanseri teşhisi konulduğunu anlattı.

Kanser olduğu için bazı ilaçları yurt dışından getirtmesi gerektiğini, dün de bu nedenle Bakan Bayraktar'dan yardım istediğini ifade eden Özçelik, şunları söyledi:

''Doktorum bazı ilaçların devlet tarafından karşılanmadığını ve yurt dışından gelmesi gerektiğini söyledi. Benim zaman kaybı lüksüm yok. Haliyle ne yapacağımı bilemedim. Ailece çok zor günler geçiriyoruz. Bakan beyi şans eseri gördüm. Kendisinin 1-2 dakika beni dinlemesini istedim. Ben (ilaç) dedim. O (para) dedi. Dün sadece kendim için yardım istemiştim ama bugün anladım ki bir çok kanser hastasının bu ilaçlara ihtiyacı var. Ben mevki ve makam sahibi değilim ama insanım. Benim de değer yargılarım var. Şu hayatta en değer verdiğim şeylerden biri de minnet duygusudur. Ben size teşekkür ederim. Bakanımız dünkü yaptığı davranışın bilincine varmış ki üzüntüsünü dile getirmiş. Yarın sağlık bakanımız gelecek, sağlık bakanımız yardım ederse kabulümdür. Ben Sayın Bayraktar'dan değil sağlık bakanımızdan yardım bekliyorum.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.