Piramit Haber

Derdimiz vatandaşı ev sahibi yapmak

Manşet

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Bizim derdimiz barınma ihtiyacı olup da ev alacak parası olmayanları, ev sahibi yapmaktır" dedi.

İSTANBUL 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde, imar sorunu çözülen 7 bin 936 tapunun dağıtımı törenine katıldı.

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sorunları çözmek için var olduğunu kaydederek, "Biz sizlerden biriyiz. Adalet ve Kalkınma Partisi halkın kendisidir. Şahintepe'dir, Tahtakale'dir, Başakşehir'dir, Türkiye'nin 75 milyon insanın duygu ve düşünceleridir" diye konuştu.

Ayazma bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Bayraktar, şunları kaydetti: 
"Ayazma bölgesinde tapusu olanların hepsine oradan ev verdik. Bizim Halkalı'ya getirdiklerimiz orada kiracı olan, hak sahibi olanlar. Onlara da peşinatsız 100 lira, 200 lira taksitle ev verdik. Şimdi bu bölgede de kentsel dönüşüm yaparken sadece tapusu olanlar değil kiracı olanlara da elimizden gelirse şöyle 3 bin, 5 bin lira peşin 15-20 sene taksitle ev vereceğiz. Bizim derdimiz barınma ihtiyacı olup da ev alacak parası olmayanları, ev sahibi yapmaktır. Bizim çocuğunu evlendirecek, çocuğuna ev alacak parası olmayanları değil kira öder gibi aidat öder gibi taksitlerle ev sahibi yapmaktır. Onun dışında biz istiyoruz ki tapusu olan kendisi tapusunu değerlendirsin. Satabilirsiniz, ipotek yapabilirsiniz, kredi alabilirsiniz, müteahhide verebilirsiniz, ev yapıp çoluk çocuğunuza miras bırakabilirsiniz. Pırıl pırıl, tasarruf edebileceğiniz, kullanabileceğiniz, okulu olan, sağlık tesisi olan, parkı olan, ulaşımı düzenli olan bir yer olsun. Onu istiyoruz. Bizim esas meselemiz, esas derdimiz halkımızın mutluluğunu, refahını artırmaktır. Bu güzel Anadolu insanının refahını artırmaktır."

İstanbul'a göç

İstanbul'a insanların, çocuklarının daha iyi imkanlar bulması için göç ettiğini dile getiren Bayraktar, "İstanbul'un nüfusunun çok artmasını istemeyiz ama İstanbul'a gelmek isteyene de 'gelmeyin' demeyiz. 'Gelemezsin' demeyin. İstanbul'a imkanı olan gelir, başımızın üstünde yeri var biz onun en iyi şekilde rahat ettirmek için elimizden geleni yaparız. Bizim derdimiz bu" ifadelerini kullandı.

Bayraktar'ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ve Tülay Kaynarca'nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, 7 bin 936 tapunun 75'ini temsili olarak sahiplerine verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.