Piramit Haber

Deniz kumundan sonra gömlek düğmesi de çıktı 

Manşet

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Çatalkaya, "İstanbul'daki binaların betonlarında deniz kumu, deniz kabuğu, hatta kalfaların düğmesi bile var" dedi...

İSTANBUL - Semra Orkan

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da şu ana kadar 300 bina için deprem risk raporu hazırladıklarını belirterek, yaptıkları incelemeler sonucunda binaların yapılarıyla ilgili çok üzücü sonuçlarla karşılaştıklarını söyledi.

Çatalkaya, "Binaların betonlarında denizde ne varsa bulunuyor. Deniz kumu, deniz kabuğu, hatta kalfaların düğmesi bile var. Yakında balık iskeleti bulacağımı da inanıyorum" dedi.

Bazı bina sakinlerinin "Deprem de benim evime bir şey olmadı" bazılarının da "Bu binayı dedem yaptı malzemeden çalmış olamaz" diye içini rahatlattığını söyleyen Çatalkaya, o günkü teknolojiyle bugünkü gibi sağlam beton yapımının teknik olarak mümkün olmadığını kaydetti.

Yeni yapılan bir binanın malzeme iyiyse ekonomik ömrünün 50 yıl, malzeme kötüyse 20 yıl olduğunu vurgulayan Çatalkaya, "İstanbul'da 600 bin binanın yenilenmesi gerekiyor. Binaların yüzde 80'i riskli'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.