Piramit Haber

Demokrasi içinde sorunu çözmekten yanayız

Manşet

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 30 yıldır 'Terör sorunu' yaşadığını belirterek ''Demokrasilerde sorunu çözmenin yolu hukuk içinde kalmaktan geçer. Biz demokrasi içinde kalarak sorunu çözmekten yana bir partiyiz'' dedi...

MUĞLA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milas-Bodrum Havalimanı'nda partililerce karşılandı, buradan parti otobüsüyle Milas'a hareket etti. Yol boyunca kendisine sevgi gösterilerinde bulunan halkı selamlayan Kılıçdaroğu, bazı vatandaşlarla da otobüsün penceresinden elini uzatarak tokalaştı.

Milas'ta Cumhuriyet, Kadıağa ve Menteşe caddelerinin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, demokrasilerde siyasetçilerin vatandaşa hesap vermesi gerektiğini, hesap vermeyen siyasetçiye demokrasilerde siyasetçi değil, "Dayatmacı" denildiğini söyledi.

CHP'nin "Türkiye Cumhuriyeti", "Türk milleti" ve "Türk" kavramıyla sorunu olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yaşadığı bir sorun var. 30 yıldır sorun yaşıyoruz ve adına 'Terör sorunu' diyoruz. Demokrasilerde bir sorunu çözmenin yolu hukuk içinde kalmaktan geçer. Hukukun dışına çıktığınız andan itibaren süreç yasal olmaktan çıkar ve yasa dışı bir sürece dönüşür. Biz demokrasi içinde kalarak sorunu çözmekten yana olan bir siyasal partiyiz" diye konuştu.

CHP'nin kırmızı çizgileri

"Türk milleti" kavramının anayasadan çıkarılmak istendiğini savunan Kılıçdaroğlu, CHP olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Anayasanın ilk dört maddesi bizim için kırmızı çizgidir, asla tartışılamaz. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Bunun ötesi yoktur artık" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.