Piramit Haber

Davutoğlu'ndan telefon diplomasisi

Manşet

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Amman'da düzenlenecek Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup toplantısı öncesinde yoğun telefon diplomasisi yürütüyor..

ANKARA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu yarın Amman'da düzenlenecek Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup toplantısı öncesinde yoğun telefon diplomasisi yürütüyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın Amman'da düzenlenecek Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup toplantısı öncesinde yoğun telefon diplomasisi yürütüyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile Ankara'da ikili bir görüşme gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ürdün, BAE ve Katar Dışişleri Bakanları ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı.

Görüşmelerde, Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup toplantısı öncesinde Suriye konusundaki son gelişmelerin ele alındığı ve karşılıklı değerlendirmelerde bulunulduğu öğrenildi.
Davutoğlu'nun ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile de akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi yaptığı ve ağırlıklı olarak Myanmar'daki durumun ele alındığı kaydedildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.