Piramit Haber

Çocukları için ayaktalar

Manşet

İç savaşta eşlerini kaybeden ya da aylardır eşlerinden haber alamayan Suriyeli kadınlar, çocukları için "yaşıyor"..


HATAY - Cem Genco

Suriye'de binlerce kişinin hayatını kaybettiği, on binlerce kişinin yaralandığı iç savaş en fazla kadın ve çocukların yaşamını olumsuz etkiliyor. 

Eşlerini veya çocuklarını savaşta kaybeden gözü yaşlı kadınlar, sürekli yaşanan bombardıman ve şiddet olayları nedeniyle evlerini terk etmek durumunda kalıyor.

Bombardımanda evleri yıkılan yüz binlerce kadın komşu ülkelere sığınarak çocuklarını yaşanan şiddetten korumaya çalışıyor. 

Türkiye gelen sığınmacılar arasında yer alan 10 kadın da çocukları veya torunlarıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverlerce kiralanan iki odalı evde birlikte kalıyor.

Evde kalan Suriyeli Zehra Kasım, aynı evin içinde kader ortaklarıyla aynı yaşamı paylaştıklarını dile getirerek, şunları söyledi:
''Burada iki odalı evde 10 kadın, 40 çocukla birlikte yaşıyoruz. Yaşam koşullarımız kötü. Çocuklarımızın bir çoğu hasta. Suriye'den gelen yaralıları ayağa kaldıran ve bizlere sahip çıkan Başbakan Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Beşer Esad'a da söyleyeceklerim var: O vatan bizim. Vatanımızı sana bırakmayacağız.''

Suriye'deki olaylarda babalarını kaybeden, anneleri tarafından Türkiye'ye zorlu yolculukların ardından getirilen çocuklar ise yakalandıkları hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.