Piramit Haber

Clinton'un Uçağı Düşürüldü İddiası

Manşet

Son dönemde İran ile iyi ilişkiler kurmaya çalışan ABD en büyük darbeyi İsrail'den aldı.

 Sağlam kaynaklardan edinilen bilgiler doğrultusunda göre Amerika, İsrail ve İran üçgeni arasında son dönemde müthiş olaylar yaşandı.
Bu olaylar, ABD Başkanı Barrack Obama'nın, Hillary Clinton'un da aralarında bulunduğu çok özel bir ekibi İran'a göndermesiyle başladı. Daha sonra İsrail gizli istihbarat servisi Mossad bu uçağı düşürdü ve ekipteki üst düzey komutanlardan biri hayatını kaybetti. Komutanın intihar ettiğini duyuran Amerika, Clinton'un ise kan pıhtılaşması teşhisiyle hastanede yattığını belirtti. Halbuki gerçekler çok farklıydı.

Yaklaşık olarak son 10 yıldır kaynayan Ortadoğu'nun baş aktörleri ABD ve İsrail, resmen birbirine girdi. İki ülke arasında son zamanlarda ciddi bir gizli savaş yaşanıyor.

Amerika'nın politikası Obama'nın devletin başına gelmesinden bu yana biraz daha yumuşamış ve önceki dönemlere göre ülke, savaşlara uzak durmaya çalışmıştı. Bu kararın arkasında kuşkusuz ekonomik sebepler de bulunuyordu ancak ABD'nin alışılmamış bu duruşı bazı müttefiklerini rahatsız etti. 

Özellikle İran konusunda Obama-Clinton ikilisinin savaş karşıtı politikaları benimsemesi; İsrail'in daha radikal adımlar atmasına sebep olmaya başladı. Öyle ki gelen bilgiler göre İsrail Clinton'u öldürmeyi bile düşünmüş.

CLİNTON'A SUİKAST
Barack Obama İran konusunda ilk adımı atmak için yaklaşık olarak 3 hafta önce Hillary Clinton ve hükümetten üst düzey bazı yetkilileri özel bir uçakla İran'a gönderilmişti. Fakat yolculukesnasında çok enteresan gelişmeler yaşandı.

Rus istihbaratının elde ettiği bilgilere göre Amerika tarafından İran'a gönderilen C-12 tipi askeri uçak İran'ın Irak sınırına yakın bir bölgesinde yer alan Ahvaz bölgesine, bazı teknik problemlerden ötürü sert bir şekilde yere inmek zorunda kaldı. Hatta uçak inmekten çok yere resmen çakıldı.

İran istihbaratının raporlarına göre uçak İran'a yaklaştığı zaman kuvvetli bir türbulansa girdi. Türbulans sebebi ile hakimiyeti büyük ölçüde kaybeden pilot yere çakılmaya başlayınca sert iniş kararı aldı ancak bu sefer de uçağın iniş takımları açılmadı.

Uçak bu söz konusu sert iniş esnasında yere çarpınca Hillary Clinton yaralandı. Ayrıca uçakta bulunan üst düzey bir komutan da hayatını kaybetti. Komutanın Amerikan Özel Kuvvetleri'nde görevli bir üst düzey subay olduğu öğrenildi.

İran istihbaratının verdiği bilgilere göre de uçak hala Irak'ın Ahvaz kentinde bulunuyor.

Bu arada Rus Havacılık ve Uzay Dairesi de söz konusu uçağın tüm uçuş kayıtlarının ellerinde olduğunu iddia ediyor.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ
Bu olayın yaşanmasının ardından basına Clinton'un farklı bir sebepten rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı servis edilirken, ölen ABD'li komutanın ise Afganistan'da intihar ettiği öne sürülerek kayda geçirildi. Böyle bir olayın üzerinin örtülmesi istihbarat birimlerinde soru işareti oluşturdu.

NEDEN SALDIRI YAPIYORLAR?
ABD'li bazı üst düzey yetkililerin Hillary Clinton'un 2016 seçimleri için dışişleri bakanlığını bırakacağına kesin gözüyle baktığı biliniyor.

Özellikle İsrail lobisinin sağlık problemlerini öne sürerek Clinton'un kafatasıyla beyni arasında 'pıhtı'oluştuğu vurgusu yapması ve Clinton için; 'Sayılı günleri kaldı tezini öne çıkarması arkada başka planlamaların olduğunu gösteriyor…

HEDEFTEKİ ASIL İSİM ARTIK OBAMA

Üç hafta önce İsrail'e yakın bir köşe yazarı Obama'nın İsrail tarafından öldürelebileceğini yazması ve ardından lobinin kabinedeki bazı isimlere şiddetle karşı çıkması bazı soruları da devamında getiriyor.

Obama'nın yakın tarihte yapmış olduğu bir konuşmada '' dört yıl daha başkanım , UMARIM!''cümlesini kullanması ise bazı korkulara işaret olarak değerlendiriliyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.