Piramit Haber

Çiftçiye kredi müjdesi

Manşet

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvan yetiştiricileri ile tarımsal üretim yapanların kullanacağı düşük faizli yatırım ve işletme kredilerinin üst limitlerini açıkladı..

ANKARA
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması için 2004'ten itibaren kullandırılan düşük faizli kredi uygulamasına, 2013 yılında da devam edileceği, toplam 24 kalemde birçok tarımsal faaliyet alanını kapsayan uygulama ile üreticinin gelir seviyesinin yükseltilmesinin hedeflendiği belirtildi.

İşletme ve yatırım kredilerinin üst limitleri hakkında bilgi verilen açıklamaya göre, kredi üst limiti damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde 20 milyon lira, damızlık etçi sığır, damızlık düve ve kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde ise 7,5 milyon lira olarak uygulanacak.

Küçükbaş hayvan, su ürünleri yetiştiriciliği, yurt içi sertifikalı fidan kullanımı, iyi tarım ve organik tarım uygulamalarında 5 milyon lira olarak belirlenen kredi üst limiti, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği ve kanatlı sektöründe 3 milyon lira olacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.