Piramit Haber

CHP'ye "yolsuzluk" tepkisi

Manşet

Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş değil'' dedi..

ANKARA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan Milletvekili Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'yla ilgili olarak, ''Ekibimizle oturur beraberce kapalı oturum yaparız ki bu yasalar içinde var o ayrı bir konu hele hele siyasetçiler olarak, gruplar olarak bunun kararını kendimiz veririz, köşe yazarları bunu belirleyecek değil. Bizim her işimizde temel ilkemiz görüşlerimizi, düşüncelerimizi, tekliflerimizi kendi aramızda istişare ederek nihai kararımızı vermektir. Hangi makamda olursa olsun hangi gücü, hangi iradeyi, hangi iktidarı elinde bulundurursa bulundursun bizim hareketimiz, bizim davamız her meseleyi istişare, her meselede de korkmadan çekinmeden tereddüt etmeden hakkı, gerçeği söylemeyi gerektirir. Bu istişareleri de Kızılay Meydanı'nda yapacak halimiz yok'' dedi.

Kürsüye her çıktığında yolsuzluk diyor

Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı tam 2,5 yıldır, kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Biz yola çıkarken 3Y prensibiyle yola çıktık. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele... ve hepsinde de hamdolsun çok ciddi mesafeler aldık. Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş, belgelendirebilmiş, delillendirebilmiş değil'' şeklinde konuştu.

Karşılıksız para basılmıyor


10 yıldır ülkede karşılıksız para basılmadığını belirten Erdoğan, "Kim böyle bir yola tevessül ederse, bizimle yolu ayrılır. Bizim kitabımızda karşılıksız para basmak yok. Eğer bugün TL dolar karşısında, dövizler karşısında bir değer ifade ediyorsa işte bunun anlamı bizim paramıza olan bağlılığımızdır, ona verdiğimiz değerdir'' dedi.

O havaalanını yine yapacağız

Başbakan Erdoğan, Hakkari'deki havaalanı inşaatının terör örgütü tarafından engellendiğini belirterek, ''Ey benim Kürt kardeşim, Hakkarili kardeşim; sana hizmet gelmesini engelleyen bir siyasi partiye nası destek veriyorsun. Bak ben size delille konuşuyorum. Biz size hizmet getirmeye çalışıyoruz. Onlar engelliyor. Duracak mıyız? Durmayacağız. O havaalanını yine yapacağız'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.