Piramit Haber

CHP'lilerin bekleyişi sürüyor

Manşet

CHP'nin Ankara'da seçim sonuçlarına yapacağı itiraz çerçevesinde partililer, Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun görev yaptığı merkezin önünde 'oy çuvalı nöbeti' tutmaya başladı.

 CHP mensubu çok sayıda kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren Yenimahelle İlçe Seçim Kurulu'nun görev yaptığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde toplanmaya başladı. Kalabalık, dışarıdan içeriye oy çuvalı sokulmaması veya içeriden dışarıya çıkarılmaması için nöbet tutuyor. Merkezin önünde polis, önlem aldı. Merkezin içine girişler yasaklandı.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ile AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan sabah saatlerinde merkeze geldi. CHP'liler Kapusuz'un içeriye alınmasına tepki gösterdi. Kapusuz, daha sonra ilçe seçim kurulunun bulunduğu merkezden ayrıldı.

Polisin barikat kurduğu merkezin önünde, CHP'liler de ikinci bir barikat oluşturdu. Merkezin önündeki gergin bekleyiş sürüyor.

LEVENT GÖK : SEÇİM KURULLARIMIZ GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR

 Ankara Milletvekili Levent Gök, Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'na gelerek açıklamalarda bulundu. Levent Gök, "Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazları değerlendiriyorlar. Her partinin temsilcisi içeride şu anda. Sonuçlara ve itiraz eden sandıklara yapıyorlar. Sonunda bir karar verecekler. Şimdi bu karar hepimiz bekleyeceğiz. Parti temsilcileri ve avukatları da içeride zaten.

Şu anda Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun kararını beklemekten başka yapacak bir hususumuz yok. Doğal olarak iktidar partisine mensup milletvekilleri yada bakanlar gelince bir elektriklenme oluyor. Herkesin dikkatli olması gerekir. Seçim kurullarımız görevlerini yapıyorlar. Hepimiz onlara yardımcı olacak. Hep beraber bu itirazları inceliyorlar" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.