Piramit Haber

Cenaze sonrası ortalık karıştı

Manşet

Lübnan İstihbarat Şefi Hasan'ın cenaze töreni sonrası olaylar çıktı.

BEYRUT

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden İstihbarat Şefi Visam el-Hasan'ın cenaze töreninden çıkan bir grup, Başbakanlık Sarayı'na girmeye çalıştı.

Göstericilerin binaya girmeye çalışması üzerine polis, olaya gaz bombasıyla müdahale etti. 

Çok sayıda gösterici gazdan etkilenirken, gaz bombasının kovanının AA Beyrut Temsilciliği binasına isabet etmesi sonucu büronun camları kırıldı. 

Göstericileri engellemekte güçlük çeken polis, havaya ateş ederek Başbakanlık Sarayı'na girmeye çalışanları dağıtmaya çalışıyor.

Polis göstericileri Sarayın önünden uzak tutmak için tazyikli su kullanıyor.

Öte yandan olayları yatıştırmak için özel komando birliği ve Saad Hariri Güvenlik Tugayı güçleri de alana geldi.

Güvenlik görevlileri göstericileri konuşarak ikna etmeye çalışıyor. 

Hariri'nin yanına defnedildi

Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Visam el-Hasan, Beyrut'ta Muhammed Emin Camisi'nde Trablus Müftüsü Melik Şeir'in kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Hasan, cami yakınında, 2005 yılında benzer bir saldırıda hayatını kaybeden Lübnan eski başbakanlarından Refik Hariri'nin mezarının yanına defnedildi. 

ABD soruşturmada yardım edecek

Bu arada ABD, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İstihbarat Şefi Visam el-Hasan ve çok sayıda kişinin öldüğü saldırının soruşturulmasında, Lübnan polisine yardım edeceğini bildirdi.


Mikati'nin evi güvenlik çemberine alındı

Öte yandan Lübnan güvenlik güçlerinin Başbakan Necib Mikati'nin başkent Beyrut ve Trablus'taki evlerinin etrafına güvenlik çemberi ördüğü bildirildi.


Lübnan Müftüsü Şeyh Muhammed Reşid Kabbani, bir televizyon kanalında yayımlanan konuşmasında, saldırının ardından Lübnan'da korku ve endişenin yayıldığına işaret etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.