Piramit Haber

Çalışan haklarının önüne set çeken anlayışı kınıyorum

Manşet

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk, gazetecilik gibi özel bir iş kolunda faaliyet gösteren ancak kendi ikbal ve siyasi emelleri uğruna, çalışanların haklarının önüne set çeken sendikal anlayışı kınadığını belirtti...

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, bugünün 2008'den beri ülkede bayram ve şenlik havasında kutlandığını hatırlattı.

Gazetecilerin yine meydanlara, alanlara, sokaklara giderek, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek, halka en doğru ve en hızlı haberi ulaştırmak için gayret göstereceğini ifade eden Öztürk, mesleklerini, çalışma koşullarındaki tüm zorluklara rağmen yüksek özveriyle ifa eden Anadolu Ajansı habercilerinin de "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Ajansı" parolasıyla sadece ülkede değil, tüm dünyadaki kutlamaların en yakın tanığı olacağını vurguladı.

Öztürk, AA'nın bugünlere ulaşmasında emeği bulunanlara ve 100. yıl vizyonuyla dünyanın en etkin haber ajansları arasında yer alma çabasına omuz veren tüm çalışanlarına şükranlarını sunduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu vesileyle çalışanlarımızın sendikal haklarıyla ilgili taahhütlerimizin arkasında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim. Gazetecilik gibi özel bir iş kolunda faaliyet gösteren ancak kendi ikbal ve siyasi emelleri uğruna, çalışanlarımızın haklarının önüne set çeken sendikal anlayışı da kınadığımı belirtmek isterim. Kurumumuzda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin önünü tıkayan ve geciktiren sendika yöneticilerini, bu anlamlı günde vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.

1 Mayıs'ın ülkemizde birlik ve beraberliğin pekiştiği, dostluk ve dayanışmanın arttığı bir gün olmasını diliyor, çalışma arkadaşlarımın Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.