Piramit Haber

Çadırlar yardımlarla ayakta duruyor

Manşet

Türk Kızılayı, "Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyasında, Suriye sınırına yakın noktalarda çadırlarda kalan Suriyelilere yardım gönderdi..



HATAY/İSTANBUL - Zehra Yaman

Türk Kızılayı, ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, Suriye'nin Türkiye sınırına yakın noktalarda kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan Suriyelilere, yardım gönderdi.

Türk Kızılayı ekipleri, Suriye'deki olaylardan kaçarak Atme kasabasının güvenli gördükleri Türkiye sınırı yakınlarındaki bölgelerine gelen çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyelilere ulaştırılmak üzere yardımda bulundu.

25 ton un, 17 bin adet su, 17 bin kişilik kumanya, 17 bin ekmek ile çok sayıda battaniye, eldiven ve çocuk çizmelerinden oluşan bir tır dolusu yardım Suriyeliler tarafından sınırda araçlara yüklendi. Yardımlar, Suriyelilerin kendi imkanlarıyla oluşturdukları derme çatma çadırlara götürülerek dağıtıldı.

Malezya'dan yardım

Bu arada kampanyasına destek için Malezyalı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 'Malezya'dan Suriye'ye Yardım Hattı Projesi' çerçevesinde 100 bin avroluk yardım toplandığı açıklandı.

Malezya'dan Suriye'ye Can Simidi Projesi Başkanı Jufitri Joha, 9 Ocak'ta kampanyayı desteklemek için yaptıkları basın açıklamasının ardından, 100 bin avro topladıklarını ve toplanan yardımlarla un, battaniye, yiyecek ve ambulans aldıklarını açıkladı. Joha, ''Yardımlarla, 656 koli yiyecek, 106 ton un, 5 bin battaniye ve 2 ambulans aldık'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.