Piramit Haber

Çadır kentlerdeki en büyük dilek

Manşet

Ülkelerinde yaklaşık 22 aydır devam eden olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve yeni yıla hüzünlü giren Suriyeliler, en büyük dileklerini AA'ya açıkladı.

GAZİANTEP / KAHRAMANMARAŞ 
Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çadır kentlerde hayatlarına devam eden Suriyeliler, yeni yılda hüzünlerin mutluluğa dönüşmesini ve ülkelerine ''barış'' gelmesini istiyor.

Yeni yılda ülkelerinde olmanın hayaliyle günlük yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, Türkiye'nin kendilerine verdiği yardım ve destekten mutlu olurken, Türkiye ile dostluğun ilelebet devam etmesini diliyor.

En büyük dilekleri Esed'in gitmesi

Kahramanmaraş'taki çadır kentte kalan Suriyeli Ömer el Hacıomar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılda ülkelerine dönmek ve ''Esed'den kurtulmak'' istediklerini söyledi.

Türk insanından gördükleri dostluğa değinen Hacıomar, ''Allah razı olsun. Türkiye bize yardımcı oldu. Bugüne kadar bütün ihtiyaçlarımızı karşıladılar. İnşallah bu zulümden kurtuluruz ve çocuklarımız ülkemizde okullarına devam ederler'' diye konuştu.

Lider dediğin Erdoğan gibi olur


Halit İbramim Derdup da yeni yılda Esed'in gitmesini beklediklerini ifade etti. 

Suriye'de itfaiyecilik yapan Tahsir Şikka da ''Yeni yıldan en büyük dileğimiz Esed'in bir an önce vatanımızdan gitmesidir. Kendi halkını öldüren bizim liderimiz olamaz. Lider dediğin Erdoğan gibi olur. Bize kucak açtı ve kardeşi bildi'' şeklinde konuştu.

Suriyeli Fatma Bekur da yeni yılda Suriye'de savaşan muhaliflerin Beşşar Esed rejimine karşı galip gelmelerini temenni etti. Bekur, Suriye'deki şiddetin sona ermesi için ABD Başkanı Barack Obama ve dünya liderlerinden duyarlı olmalarını istedi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.