Piramit Haber

Çabalar inşallah netice verecek

Manşet

Cumhurbaşkanı Gül, farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayarak, "Problemlerden kurtulmak için önemli çabalar var. Bu çabalar inşallah netice verecektir" dedi.

MUŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muş Valisi Ali Çınar'ın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Yemekte, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, milletvekilleri, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile şehit ve gazi aileleri de yer aldı.

Salona girişinde bir süre şehit ve gazi ailelerinin masasına oturan Gül, daha sonra yaptığı konuşmada, Muş'ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, bunu daha da büyüten şeylerden birisinin 30 yıl aradan sonra kente gelen ilk cumhurbaşkanı olması olduğunu anlattı.

"Bu ülkede hepimizin hakkı vardır"

Gül, Çanakkale Savaşı'nda verilen şehitlerin isimlerine bakıldığında memleketin her şehrinden geldiklerinin görüleceğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bu ülke, hepimizin ülkesidir. Bu ülkede hepimizin hakkı vardır. Hepimiz istediğimiz yerde yaşayabiliriz. İstediğimiz yerde çalışabiliriz. Erzurum'da, Muş'ta, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Edirne'de, Tekirdağ'da... Nereyi isterseniz. Bu ülkenin sahipleri olarak tabii ki bu ülkenin en gelişmiş, kalkınmış bir ülke yapılması için de hepimizin arzuları vardır. Bunlar, siyasi, demokratik, hukuk, ekonomi... Her alanda vardır. Her alandaki sıkıntılarımızı, problemlerimizi aşmak, çözmek hepimizin de vazifesidir. İşte bu yolda çok büyük gelişmelerin ilerlemelerin olduğunu görüyoruz. Ben daima bu ümidimi hep korumuşumdur. Problemlerimizi kendi irademizle çözeceğimize hep inanmışımdır."

Gül, 4 sene, 5 sene, 10 sene önceye bakıldığında bazı konuların adeta tabu olduğunun altını çizerek, "Konuşamazdık bunları. Bugün bütün bunlardan kurtulduğumuzu görüyoruz. Burada önemli olan şey öz güven içinde olmamız. Hepimiz birbirimize güvenmeliyiz ve büyük bir devlet, büyük bir ülke olduğumuz için öz güveni içinde olmamız gerekir" görüşünü belirtti.

"Problemlerden kurtulmak için önemli çabalar var"

Gül, Muş'un, Diyarbakır'ın, Kayseri'nin, Rize'nin, Trabzon'un kendine has farklılıkları ve çeşitlilikleri bulunduğunu, bunların ülkenin zenginlikleri olduğunu, hepsine saygı duyulması ve bu ülkenin gerçekleri olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ondan sonra da hepimiz geniş, yüksek demokratik standartları içerisinde bu ülkenin birliği beraberliği içerisinde, üniter yapısı içerisinde hep beraber büyük bir kardeşlik ruhu içerisinde yaşayacağız. Bugünlerde bu problemlerden kurtulmak için önemli çabalar var. Bu önemli çabalar inşallah netice verecektir. Herkesin olumlu, yapıcı olarak çalışması gerekir. Herkesin katkı vermesi gerekir ve kardeşlik lafta kalmaması gerekir. Gerçek kardeş olabilmemiz için hepimizin birbirimize saygı göstermesi gerekir. Onun için hep 'bu ülkede iyi şeyler olacak' demişimdir. İyi şeylerin olması için hep doğrusu gayret sarf etmişimdir. Yeri gelmiştir, bunlarla ilgili işler yapmışımdır. Bugün inşallah bu iyi şeylerin yurt çapında gerçekleşeceğine de inanıyorum."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.