Piramit Haber

Bütün köy karantinaya alındı

Manşet

Gülşehir ilçesine bağlı Yeniyaylacık köyünde tilkinin ısırdığı köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine köy karantina altına alındı.

 Yeniyaylacık köyünde 17 Şubat Pazar günü bir tilkinin köpeği ısırdığını farkeden köylüler durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne bildirdi.
Köpekten alınan örneklerin incelenmesi neticesinde köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine, Yeniyaylacık köyü karantina kapsamına alınırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de bu köylerdeki kedi ve köpeklerde kuduz aşısı uygulaması başlattı.Yeniyaylacık Köyü Muhtarı Nurettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Durumu yetkililere bildirmeleri üzerine hayvan sağlığı komisyonunun kurulduğunu belirten Yılmaz, komisyonun bölgedeki hayvanların toplanarak aşılanması kararı aldığını ve kuduz virüsünün insanlar üzerinde etkisinin olup olmadığı ile ilgili de Nevşehir Sağlık Müdürlüğü’nden bir ekibin gelerek çalışma başlatacağını ifade etti.

Köy tamamen ilaçlanarak dezenfekte edilirken, 55 köpek ile 22 kedinin aşılandığı ve karantina çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.