Piramit Haber

Bu trajedi izlenmemeli

Manşet

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun çadır kentinde kalan Suriyelileri ziyaret eden Adalet Bakanı Ergin, "Bu trajediyi izlemekle yetinmemek lazım" dedi.

HATAY

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Helena Flautre, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun çadır kentinde kalan Suriyelileri ziyaret etti.
Bakan Ergin ve Flautre, çadır kentteki hastane, eğitim sınıfları ile sosyal alanları gezerek kampta kalan Suriyelilerle bir süre sohbet etti.

Suriyeli çocuklara oyuncak da dağıtan Ergin ve Flautre, yeni doğan 4 bebeğe altın takarak annelerine çeşitli hediyeler verdi.

Adalet Bakanı Ergin, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

''Sorumluluk taşıması gereken uluslararası kuruluşlara sesleniyorum. Bu trajediyi izlemekle yetinmemek lazım. Burada güçlü ve büyük bir trajedi var. İnsanlar ölüyorlar, kanları, gözyaşları akıyor. Bu kamplarda kalanların yüzde 80'i kadın ve çocuk. Türkiye bunlara karşı görevini yapmak için elindeki tüm imkanları sarf etmiş durumda ama halen sınırın ötesinde buraya gelemeyen, gelmek isteyen ve bu trajediyi yaşayan çok sayıda insan var..Vicdanı olanlara insani duyguları güçlü olanlara umarım bu mesaj ulaşır.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.