Piramit Haber

Bu süreci destekliyoruz

Manşet

Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Kemal Burkay, çözüm sürecini desteklediklerini söyledi.

ELAZIĞ

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, Yol-İş Sendikası Elazığ Şubesi'nde düzenlenen "Son siyasal gelişmeler ışığında Kürt sorunu ve demokrasi" konulu konferansta, partisinin silahların susmasını istediğini belirtti.

Halkın çatışmadan bıktığını, silahların bırakılması için AK Parti hükümetinin girişim başlattığını, Akil İnsanlar Heyeti'nin oluşturduğunu ifade eden Burkay, "Hiçbir tereddüte kapılmadan, bu süreci destekliyoruz. Farklı olarak şunu söylüyoruz; Bu insanlar silahları bıraksınlar ama sınır dışına gideceklerine evlerine dönsünler" dedi.

Eşitlik temelinde çözüm olursa sorunun bir daha gündeme gelmemek üzere kapanacağını savunan Burkay, böylece Türkiye'nin büyük bir kamburdan kurtulacağını ve kaynakların ülkenin gelişimi için seferber edilebileceğini vurguladı.

Bu süreçte hükümet ve ana muhalefet partisine büyük görevler düştüğünü dile getiren Burkay, CHP'nin çözüm süreciyle ilgili bir projesinin olmadığını iddia ederek, şunları söyledi:

"AK Parti olumlu bir adım attığı zaman CHP karşı çıkıyor. Böyle muhalefet olmaz, bu anlayışla sorunlar çözülmez. Bu anlayışla bir ana muhalefet partisi iktidar olamaz, olsa da sorun çözemez. TRT 6 açılıyor, bakıyorsunuz muhalefet ediyor. Ana dilde 2 saatlik ders okullara konuyor, muhalefet ediyor. Bu anlayış, sorun çözmeye yetmez."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.