Piramit Haber

Bu kadar büyütülmemeli

Manşet

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, "Bir Amerikan Büyükelçisi'nin, bir soru karşısında verdiği cevabın bizim kamuoyumuzda bu kadar büyütülmesini anlamam" dedi..


ANKARA

Nihat Ergün, A Haber'De ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin açıklamalarıyla ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Ergün, tutukluluk süreleri ile ilgili tartışmalara ilişkin, yargıya tutukluluk sürelerini kısa tutabilmesi, hızlı karar verebilmesi ve tutuksuz yargılama için imkan tanıdıklarını anımsatarak, ''Ama kimin tutuksuz yargılanacağına kimin tutuklu yargılanacağına hükümet karar veremez, buna parlamento da karar veremez'' dedi.

Bakan Ergün, şöyle konuştu:
''Bir Amerikan Büyükelçisi'nin bir soru karşısında verdiği cevabın bizim kamuoyumuzda bu kadar büyütülmesini anlamam. Sanki Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye karşı tavır almış. Türkiye'de böyle bir hastalık var ama kamuoyunu oluşturmak için mesela Amerika'da Washington Post'ta kimsenin okumadığı bir köşe yazarının yazısı Türkiye'de zaman zaman kamuoyunu dalgalandırmak için manşet haline dönüştürülebildi. Amerika'da bunu kimse okumuyor. Siz burada bunu alıyorsunuz büyük büyük manşetlere dönüştürüyorsunuz. Washington Post'ta şöyle çıktı, işte Amerika-Türkiye ilişkileri hakkında filan yazar böyle dedi... Yani desin, dediyse dedi. Bunu Türkiye kamuoyunda bu kadar büyütmenin bir anlamı yok ki. Nihayetinde yargıya, yargılama süreçlerini uzun tutukluluklara dair Türkiye'de herkesin eleştirisi olabilir. 

Ama birde şu var: Kimse neden tutuklu olduğunu bilmiyor, neden yargılandığını bilmiyor bu boş bir laf. İddianamelerde herkesin neyle suçlandığı ve bu suçun arkasına hangi delillerin koyduğu, kendileri hakkında ne cezaların talep edildiği net olarak bellidir. Siz buna katılırsınız katılmazsınız."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.