Piramit Haber

Bu habere dikkat!

Manşet

İstanbulda oturanlar dikkat.... Bugünlerde İSPARK kapınızı çalabilir. Arabanızın yüzlerce fotoğrafını yollayarak oturduğunuz sokağa aracınızı park ettiğiniz için 10 binlerce lira isteyebilir!

 İstanbul'da oturduğu soka park eden bir vatandaşın başına gelenler inanılır gibi değil. İSPARK vekili Avukat Faruk Şenel imzalı yazıda, yaptıkları inceleme sonucunda yıllardır Moda’daki evinin sokağına parkeden kişiye yaklaşık 15 bin 900 liralık parklanma borcu çıkarıldı. Ödemenin 7 gün içinde yapılması gerektiğine dikkat çekilen yazıda, aksi halde yasal işlem başlatılacağı belirtildi. Bu arada eğer kişi park ettiği sokakta oturuyorsa cezada indirim yapılacağı da belirtildi.
Gönderilen yazının ekinde ise farklı günlerde çekildiği iddia edilen yüzlerce fotoğraf var. Bu fotoğrafların nedeni “Yıllardır bu sokağa park ediyorsunuz” demek.

İSPARK BU BORCU NE GEREKÇEYLE ÇIKARDI?

Peki İSPARK bu borcu ne gerekçeye dayandırıyor? Yazının girişinde de bu anlatılıyor. İSPARK’ın 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7/F maddesine dayanarak görevlendirildiği belirtiliyor. Bu yasaya göre; durak yerleri, yol, cadde, sokak ve benzeri yerlerde araç park yerlerini tespit etmek, bunları işletmek ya da kiraya vermek İSPARK’ın görevi.

İSPARK bu görevini yaparken 4736 sayılı Kanuna dayanarak hiç kimseye ayrıcalık (istisnai haller) tanınamayacağını, kamu görevini yerine getirirken hiçbir kurum ya da kişiye ücretsiz/indirimli tarife uygulanamayacağını belirtiyor. Bu hükme dayanarak şirketin işlettiği otoparkların çalışma saatleri içinde kurum ya da şahıslara ücretsiz olarak kullandırılması mevzuat açısından mümkün değil.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.