Piramit Haber

Bu defa Boğaz onun için kapatılacak!

Manşet

'Dünyayı Birleştirme' sloganı ile Avrupa'dan Asya'ya geçecek...

 “Dünyayı birleştirme” sloganı ile yola çıkıp dalış elbisesi ve koruma olmadan Cebelitarık ile Bering Boğazı’ndaki dondurucu soğukta buzullar ve balinalar arasında yüzerek kıta geçen Arjantinli yüzücü Matias Ola için 2 Ekim Çarşamba günü İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği 1 saatliğine duracak.

21 yıldır yüzme sporu ile uğraşan ve şimdiye kadar çok farklı iklimlerde yüzen Matias Ola, 2 Ekim’de Emirgan İskelesi’nden Kanlıca İskelesi’ne yüzerek geçecek ve bu yüzüşü ile
Avrupa-Asy a etabını tamamlamış olacak. Çocukluk döneminde yakalandığı astım hastalığı sonrasında doktorunun yüzme tavsiyesiyle yola çıkan ve üniversite hayatı da dahil zamanının tümünü açık deniz ve soğuk sularda yüzerek geçiren Ola, Fas’tan İspanya’ya Cebelitarık Boğazı geçiş, 86 km’lik Bering Boğazı geçiş, Rusya’dan Alaska’ya geçiş, Papua Yeni Gine’den Endonezya Jayapura’ya geçiş, Ürdün Aquaba’dan Mısır’a geçiş etaplarını tamamladı. Matias Ola, Türkiye’de Avrupa’dan Asya’ya geçiş ve Arjantin’de Tierra del Fuego’dan Isla de los Estados Adası geçişini yapacak.

BİR SONRAKİ HEDEF: EVEREST
Guinness rekoru ekibinin de yakından izlediği Matias Ola, hikâyesini şöyle anlatıyor: 

“Çocukluğumda astımım vardı. Doktorun tavsiyesiyle yüzmeye başladım. Açık denizlerde, buzulların arasında denizaslanları ve balinalar ile yüzdüm. Gelecek yıl Everest Dağı’ndaki eriyik gölde yüzmeyi hedefliyorum.”

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.