Piramit Haber

Böyle mülteci kampı görmedim

Manşet

İslahiye'de Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırkenti ziyaret eden ABD'li heyetten Richard, ''Burada insanlara çok iyi bakılıyor'' dedi.

GAZİANTEP 

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, İslahiye'deki çadır kent ziyaretini değerlendirirken, ''Burada bu insanlara çok iyi bakıldığını söylemek istiyorum'' dedi.

Richard, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg ve ABD'nin Şam Büyükelçisi Robert Ford, ABD Adana Konsolosu John Espinoza'dan oluşan heyetle gerçekleştirdikleri çadır kent ziyaretinin ardından açıklama yaptı.

Ziyarette, Türk hükümetinin cömertliğini gördüklerini belirten Richard, şunları söyledi:

''Dünyanın her yerini dolaştım, mülteci kamplarını ziyaret ettim. Ama böyle bir kamp görmedim. Türkiye'nin bu cömertliğine rağmen Suriye'nin içerisinde çok kötü bir durum var. Buradaki insanların güvenli bir yerde kalmalarından ve yiyeceklerini almalarından çok memnunuz. Ama ilk endişeleri, en öncelikli endişeleri, Suriye içerisindeki akrabalarının durumları. Biz onların, ABD halkının orada olup bitenlere ilgi duyduğunu ve orayla ilgilendiklerini bilmelerini istiyoruz.''

Suriyelilerin, onları düşündüklerini ve durumları hakkında endişe duyduklarını bilmeleri gerektiğini ifade eden Richard, onlara yardım ettiklerini ve daha fazla yardım etmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Richard, bir gazetecinin ''Çadırları gezdiniz, nasıl buldunuz'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Buradaki çadırların kış koşullarına dayanıklı olduğunu gördüğüme sevindim. Tabii ailelerin büyük çoğunluğunun çadırlarında elektrikli ısıtıcılar var. Gördüğüm her çocuğun üzerinde kabanı ve ayakkabıları vardı. Bu çok önemli. Görüştüğüm insanların bir kısmına, yataklarını, ayakkabılarını, giyeceklerini Suriye'den mi getirdiklerini sordum, 'hayır' dediler. Hepsini buradan sağladıklarını söylediler. Ben tabii abartmak istemiyorum ama muhakkak ki mülteci olmak zor, ama burada bu insanlara çok iyi bakıldığını söylemek istiyorum.''

Yeni yardım paketi yolda 

USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg da Suriyeliler'in seslerini duymanın ve ABD halkının Suriyelilerle birlikte olduğunun söylemenin kendileri açısından önem taşıdığını söyledi.

Hem Suriye'de hem de komşu ülkelerde bulunan Suriyelilere hali hazırda 210 milyon dolar yardım ettiklerini anımsatan Lindborg, şöyle devam etti:

''Bu yardımlar Suriye halkına gidecek. Özellikle kış şartlarında onların yaşamalarını sağlayacak, bebeklere gidecek, onların yiyeceklerine gidecek bir yardım bu. Bütün ülke genelinde özellikle ulaşılması zor olan Halep ve İdlib bölgelerine de bu yardımların ulaşması için ortak çalışma içindeyiz. Bu yaptıklarımızın yeterli olmadığını biliyoruz. 
Kuveyt'te yapılacak konferansa gidiyoruz. Orada Suriye halkına yapacağımız yardımın, büyük bir yardım paketinin açıklanacağını bildirmek isterim. Bu kritik insani yardıma katkı sunmak için diğer dünya ülkelerinden de bizim ve Türkiye'nin çalışmalarına katkı sunmasını isteyeceğiz.''

Heyet, açıklamanın ardından çadır kentten ayrıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.