Piramit Haber

Bosna Alaca Camisi'ne kavuşmayı bekliyor

Manşet

Osmanlı Devleti tarafından Balkanlar'da yaptırılan en nadide camilerden biri olan ancak Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Foça'daki Alaca Camisi'nin yeniden inşası için yardım gerekiyor..

SARAYBOSNA - Ömer Çetres/Faruk Vele

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti döneminde yaptırılan ancak 1992'de tümüyle yıkılan, temel taşları dahi çöplüğe atılan Alaca Camisi'nin uzun yıllardır ayağa kaldırılmayı beklediğini belirtti.

Alaca Camisi'nin, Bosna Hersek açısından manevi değeri yüksek bir cami olduğuna işaret eden Kavazoviç, bu caminin, Gazi Hüsrev Bey, Ferhadiye ve Hünkar (Fatih) Camileri ile birlikte Bosna'nın manevi anlamda en önemli camisi olduğunu vurguladı. Kavazoviç, "Eğer bu 4 camiden biri kendi yerinde olmazsa, o zaman Bosna'nın yüzü güzel olmaz. Eğer bu 4 cami yerinde olursa, o zaman Bosna bütün olur" dedi.

Kavazoviç, "Foça'nın güzelliği" Alaca Camisi için yardım topladıklarını, tıpkı savaşta yıkılan Mostar Köprüsü ve Banya Luka'daki Ferhadiye Camisi gibi, Alaca Camisi'nin de aslına uygun olarak inşa edilmesini istediklerini belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.