Piramit Haber

BM askerleri yetkililere teslim edildi

Manşet

Golan Tepesinde muhalif Yermuk Şehitleri Tugayı tarafından alıkonulan Birleşmiş Milletler(BM) barış gücüne mensup 21 askerin Ürdünlü yetkililere teslim edildiği bildirildi.

AMMAN

Suriye'de Perşembe gününden bu yana alıkonulan 21 BM askerinin, BM'ye ait askeri bir araçla Ürdün makamlarına teslim edildiği bildirildi.

Ürdün askeri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ürdün-Suriye sınırındaki muhafızlar, kimlik kontrolleri yapılan BM askerlerini teslim aldı.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Yermuk Şehitleri Tugayı Sözcüsü Leys Huran, daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM askerlerini Suriye-Ürdün sınırındaki muhafızlara teslim edeceklerini açıklarken, ''güvenlik'' sebebiyle askerlerin teslimiyle ilgili ayrıntılı bilgi vermemişti.

Huran daha önce, medyada yer alan ve Yermuk Şehitleri Tugayı'nın BM askerlerini Suriye rejimine baskı uygulamak için kaçırdığı yönündeki haberleri yalanlamış ve bu askerleri bombardımanın yoğun olduğu bölgelerde bulundukları için hayatlarını korumak üzere misafir ettiklerini belirtmişti.

Huran, bombardımanın yoğun olması nedeniyle askerlerin Ürdün makamlarına geç teslim edildiğini söyledi. Golan Tepesinde İsrail ile Suriye sınırındaki tampon bölgenin güvenliğini sağlayan BM görevlileri Çarşamba günü, Esed rejimine yardım ettikleri gerçekçesiyle bölgedeki muhalif Yermuk Şehitleri Tugayı tarafından alıkonmuşlardı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.