Piramit Haber

Bizim de çıraklık dönemimiz oldu

Manşet

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bizim de çıraklık dönemimiz oldu, kalfalık dönemimiz oldu, ustalık dönemindeyiz diyemeyeceğim, hala kalfalıkta adım atıyoruz" dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çırak Eğitimi ve Öğretimi Vakfı'nın düzenlediği, 2 bin çırak öğrenciye elbise ve kırtasiye malzemesi dağıtım törenine katıldı.

Çıraklık eğitiminin önemine değinen Arınç, şöyle konuştu:
''Çırak eğitimi, Türkiye için de sizin için de fevkalade yararlı. Çırak eğitimine, mesleki ve teknik eğitime Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Yaptığınız işi küçümsemeyin, hor görmeyin. Biz size muhtacız, Türkiye size muhtaç. Çünkü çırak denince, arkadan kalfalık, arkadan ustalık denince bir işi en iyi yapan insan akla gelir."

Geleceğiniz parlak

Çıraklık eğitimi öğrencilerine ''geleceğiniz parlak'' diye seslenen Arınç, ''Çünkü, Türkiye kalkınıyor, 2023 Türkiye'sinde 500 milyar dolarlık ihracat yapacağız ve milli gelir kişi başına 25 bin dolar olacak. Neyle yapacağız bunu, büyüyerek, gelişerek yapacağız ve Türkiye'nin sanayileşmesi sizlerin elleriyle olacak'' ifadelerini kullandı.

Bizimde çıraklık, kalfalık dönemimiz oldu

Ağabeyinin hem çalışıp hem okuyarak sonunda profesör hatta kurucu rektör olduğunu da aktaran Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Benim elim çok fazla iş görmedi, ama dilim biraz iş görüyor. Biz de siyasetçiyiz. Bizim de çıraklık dönemimiz oldu, kalfalık dönemimiz oldu, ustalık dönemindeyiz diyemeyeceğim, hala kalfalıkta adım atıyoruz. Ama ben size bakarak söylüyorum ki siz bizden çok daha önemli çok daha başarılı olacaksınız.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.