Piramit Haber

''Biz de AKP'nin iktidar yıllarını inceleyebilmeliyiz''

Manşet

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Başbakan ve partisi, bizim hükümet dönemimizi incelerken, bizim de bir komisyon kanalıyla AKP'nin iktidar yıllarını incelememizin önü açılmalıdır'' dedi.

TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Moğolistan dönüşünde, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis'te bir araştırma komisyonu kurarak, MHP'nin de ortağı olduğu koalisyon hükümeti dönemini inceleteceğini açıkladığını anımsattı. Bahçeli, bugüne kadar hiçbir soruşturmaya konu olmayan şahsının hedef alındığını ve hakkında düzenlenen fezlekenin geçen hafta Meclis'e gönderildiğini belirtti. 

Başbakan Erdoğan'ın, sürece gösterdikleri milli direnişi ve dik duruşu kırmak için her yolu deneyeceğini öne süren Bahçeli, şunları kaydetti: 

''Allah'a şükürler olsun ki bizim de içinde bulunduğumuz 57. koalisyon hükümetinde, partimizin sorumluluğu altında bulunan bakanlıklarla ilgili veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız bulunmamaktadır. Çiğ süt içmediğimizden karnımızın ağrıması da mümkün değildir. Başbakan elinden geleni ardına koymamalıdır. Nasıl olsa şimdi güç elindedir. Her şeyimizi incelemeli, araştırmalı, ne varsa gün yüzüne çıkarmalıdır. Eğer Türk milletinin varlığı, Türkiye'nin hayrı, Türklüğün bekası için bir bedel ödememiz gerekiyorsa, Başbakan bunu bilsin ki seve seve ödemekten çekinmeyiz, çekinmeyeceğiz.'' 

''Dokunulmazlığımı süratle kaldırın''

Başbakan Erdoğan'a, dokunulmazlığının süratle kaldırılmasını öneren Bahçeli, MHP milletvekillerinin buna olumlu oy kullanacağını açıkladı. 

Erdoğan'dan şahsı ve 57. koalisyon hükümeti dönemini tüm ayrıntılarıyla araştıracak Meclis araştırma komisyonunu hemen kurdurmasını isteyen Bahçeli, şunları söyledi: 

''MHP, Başbakan Erdoğan'ın elini rahatlatmak, incelemelerini kolaylaştırmak için istenirse bu komisyona üye vermeyebilecek ve bu hakkını kullanmayabilecektir ancak Başbakan ve partisi, bizim hükümet dönemimizi incelerken, bizim de bir komisyon kanalıyla AKP'nin iktidar yıllarını incelememizin önü açılmalıdır. Sayın Başbakan; siz 57. hükümeti araştırın, biz de 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerin tüm iş ve işlemlerini masaya yatıralım. Böylelikle ak koyun, kara koyun her şeyiyle ortaya çıkmalıdır. Başbakan'ın cesareti varsa, yüreği yetiyorsa, aklı kesiyorsa, her şeyi temizse, iktidar yıllarından gocunacağı, rahatsız olacağı bir şeyi yoksa bu davetimize kulak vermelidir. Biz hazırız, biz buradayız ve biz kimin ne olduğunun millet huzurunda ortaya çıkmasını samimiyetle istiyor ve bekliyoruz.''

Ekonomide sorunlar devam ediyor

Bahçeli, ekonomide sorunların devam ettiğini, geçen yıl açılan şirket sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 27,3 azaldığını söyledi.

Sanayici, iş adamı ve esnafın borç tuzağında kıvrandığını savunan Bahçeli, iç ve dış borcun yükseldiğini, 2002 yılına göre kredi kartı borçlarının 17,3, tüketici kredilerinin 89,6 kat arttığını belirtti. 

İşsizlik oranının yüzde 10,6'ya, işsiz sayısının ise 2 milyon 890 bin kişiye çıktığını ifade ederek, gerçek işsizlik oranının daha yüksek olduğunu iddia eden Bahçeli, ''AKP hükümetinin ekonomideki toz pembe hayal tablosu, yalan dolu iddiaları gerçeklerle bağdaşmamakta, gerçeklere sığmamaktadır. Türk milleti kan ağlarken AKP hanedanlığı şahsi ve siyasi ikbal ve çıkar peşinde koşmakta, gününü gün etmektedir'' dedi. 

''Türkiye'de iyi şeyler olmuyor''

Türkiye'de iyi şeylerin, umut verici gelişmelerin ve iyi niyetli girişimlerin olmadığını savunan Bahçeli, ''Milli birliğimiz, milli huzurumuz ve milli saadetimiz budanmaya, tırpanlanmaya ve biçilmeye çalışılmaktadır'' diye konuştu.

Bahçeli, Akil İnsanlar Heyeti'ni eleştirirken de akil insanların amacının Türk milletinin bin yıllık kardeşlik hukukuna katkı vermek, terör sorununa kalıcı ve etkili çözümler getirmek olmadığını ileri sürdü.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.