Piramit Haber

Birbirlerinden farkları yok

Manşet

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Anastasiadis'in, geçmiş Rum liderlerinin masaya taşımaya çalıştığı ağır taviz isteklerinden daha geride kalacağını düşünmediğini ifade etti.

BURSA

Birtakım programlara katılmak için Bursa'ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, konakladığı otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, GKRY'deki seçimin, kampanya başladığından itibaren nasıl sonuçlanacağı bilinen bir seçim olduğunu söyledi.

Nikos Anastasiadis'in seçimi kazanacağının, hem Türk hem de Rum tarafından peşinen kabul edildiğini belirten Eroğlu, ''Anastasiadis oldukça yüksek bir oy oranıyla seçildi. Ben dün kendisini de aradım. Konuştum, tebrik ettim. Müzakerelerle ilgili düşüncelerimi, müzakerelere tekrar başlama arzumu ilettim kendisine. Biliyorsunuz Rum kesiminde ağır ekonomik kriz var. 'Takdir ederseniz bu krizle uğraşmam lazım. Ondan sonra müzakereleri başlatacağız' dedi'' diye konuştu. 

Rum liderin uyumlu bir insan mesajını vermeye çalıştığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
''Her zaman söylüyorum: Güney'de hangi lider cumhurbaşkanlığına seçilir, müzakere masasına gelirse birbirlerinden pek fazla farkı yoktur. O bakımdan, kendi halkını ve devletini temsil etmek için müzakere masasına otururken, geçmiş Rum liderlerinin masaya taşımaya çalıştığı ağır taviz isteklerinden daha geride kalacağını düşünmüyorum. Ama inşallah sergilemeye çalıştığı uzlaşıcı tavrı dış dünyaya bunu sergilerken, müzakere masasında da bunu sergiler.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.