Piramit Haber

Bir merdiven hikayesi..O merdivenler yeniden rengarenk...

Manşet

Beyoğlu ilçesinde belediye ekiplerince griye boyanan merdiven bu sabah yine gök kuşağı renklerine büründü. Beyoğlu Belediyesi yaptığı açıklamada "Fındıklı'daki merdivenleri biz boyamadık" demişti. Twitter kullanıcısı Mertcan Mertbilek'in paylaştığı fotoğrafta ise, resmi görevli oldukları anlaşılan 2 kişi basamakları boyarken görülüyor.

Gök kuşağı renklerinden griye dönen 145 basamak, yeniden rengarenk oldu.Merdivenleri ilk olarak emekli Orman Mühendisi Hüseyin Çetinel boyamıştı.
Ancak Beyoğlu Belediyesi "izin alınmadığı ve şikayet geldiği gerekçesiyle" merdivenleri eski hali olan griye döndürmüştü.İstanbullular tarafından büyük ilgi gören gök kuşağı renkli merdivenlerin griye dönüştürülmesi özellikle sosyal medyada eleştirilere neden olmuştu.

 FOTOĞRAFLAR ORTAYA ÇIKTI

 İstanbul Fındıklı'da, Karaköy ve Cihangir arasında gidilmesini sağlayan merdivenlerin bu sabah griye boyanmasının yankıları sürüyor. Beyoğlu Belediyesi yetkilileri "Biz yapmadık, kimin yaptığını araştırıyoruz" demişti. Twitter kullanıcısı Mertcan Mertbilek'in paylaştığı fotoğrafta resmi görevli oldukları anlaşılan 2 kişi, basamakları boyarken görülüyor.
 
Sosyal medyada geniş yankı bulan olay sonrasında ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın itirafı gecikmedi. Demircan, katıldığı bir televizyon programında merdivenleri belediyenin griye boyadığını itiraf etti.
 

Twitter'da paylaşılan yukarıdaki fotoğrafta ise, yine aynı merdivenlerde bütün gün nöbet tutan Belediye işçileri bulunuyor. İddiaya göre işçiler, merdivenlerin griye boyanmasının ardından uzun bir süre basamaklarda nöbet tuttular.
 
Karaköy’de yaşayan 64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından boyanmıştı. "İnsanlar gülümsesinler diye" merdivenleri boyadığını söyleyen Çetinel'in renklendirdiği merdivenler, sosyal medyada da çok paylaşılmış ve pek çok insanı gülümsetmişti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.