Piramit Haber

Bir an önce cezaevlerinin kapıları açılmalı

Manşet

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, bir an önce tüm siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuşmalarını isteyerek, "Acil olarak reform yasaları gündeme getirilmeli" dedi.

TBMM

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da gerçekleştirdikleri toplantıda, kadınlar olarak, yeni sürecin öncü gücü olmaya, mücadelelerini bu noktada yükseltmeye karar verdiklerini söyledi.

Çözüm sürecinde Başbakan'ın kullandığı dile dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Kışanak, CHP'ye de çağrıda bulunarak, "CHP sürece katılmak istiyorsa, biz buna hazırız. Katkı yapma, bilgi verme, önerileri ortaklaştırmaya hazırız. CHP, bu konuda kendisini sorgulamalı, tutumunu değiştirmeli. Bizden beklentisi varsa bunu yerine getirmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çözüme ve demokrasiye hazır olduğunu belirten Kışanak, herkesin çözüme, barışa ve demokrasiye odaklandığını ifade ederek, "Parti olarak, Kürt sorununun barışçıl, demokratik yöntemlerle çözülmesi konusunda çok daha güçlü bir mücadele yürütmenin hazırlığı içinde olacağız" dedi.

Yasal düzenlemeye rağmen 4 ay içerisinde sadece bir kişinin tahliye edildiğini vurgulayan Kışanak, şu anda 313 hasta tutuklu ve hükümlü bulunduğunu, bunların 122'sinin ölümle pençeleştiğini söyledi. Kışanak, yeni ölümler olmadan Adalet Bakanlığı'nın bu konuya acil çözüm bulmasını istedi.

Binlerce kişinin hala tutuklu olduğunu anlatan Kışanak, "Bir an önce cezaevlerinin kapıları açılmalı ve tüm siyasi tutsaklar özgürlüğüne kavuşmalıdır. Acil olarak reform yasaları gündeme getirilmeli, Terörle Mücadele Yasası ortadan kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sıkıntı yaşanmayacağı açık

Meclis'te bir grup gazeteciyle sohbet eden Kışanak, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın mektubunun partilerine henüz ulaşmadığını, mektup gelince kendilerinin de en hızlı şekilde muhataplarına ulaştıracaklarını belirtti.

Terör örgütü üyelerinin geri çekilmesi konusunda kısmi tartışmalar olmakla birlikte sürecin ilerleyeceğinin altını çizen Kışanak, temaslarda teknik planlama tartışmalarının kaldığını, bu konuda da ilerleme olduğunu ifade etti.

Kışanak, çekilmeyle ilgili farklı açıklamalar olduğunun hatırlatılması üzerine, "Şu an PKK'nın geri çekilmesini gözlemlemiyoruz ama tutum olarak da sıkıntı yaşanmayacağı açık" diye konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.