Piramit Haber

"Bilge Kral" için anma töreni

Manşet

''Bilge Kral'' olarak bilinen Bosna Hersek'in ilk Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç, ülkede yarın düzenlenecek törenlerle anılacak.

 SARAYBOSNA
"Bilge Kral" olarak anılan İzzitbegoviç, 19 Ekim 2003 tarihinde vefatından sonra defnedildiği, Kovaçi Şehitliği'nde anılacak.

Bosna-Hersek'in kurucu Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarını yarın, merhum Aliya'nın kurucusu olduğu Demokrat Eylem Partisi'nin (SDA) Genel Başkanı Süleyman Tihiç, partinin diğer üst düzey yetkilileri, Bosna-Hersek Ordusu'nun eski mensupları, generaller ve diğer yetkililer ziyaret edecek.

İzzetbegoviç'in özel eşyası, hayat kesitlerinden fotoğraf, uluslararası alanda aldığı çeşitli nişan ve ödülleri barındıran "Aliya İzzetbegoviç Müzesi"nin organizasyonuyla da başkent Saraybosna'daki Orduevi'nde Boşnak tarihçi yazar Osman Brko'nun kaleme aldığı "Bosna'nın Çağdaş Gerçeği" adlı kitabın tanıtımı yapılacak. 

Kitabın tanıtımında, SDA Genel Başkanı Süleyman Tihiç, Boşnak akademisyen İbrahim Buşatliya ve ünlü gazeteci Vildana Selimbegoviç konuşma yapacak.

Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 9. yıldönümü nedeniyle ayrıca, 22 Ekim tarihinde Boşnak Kültür Merkezi'nde (BKC) "Bilge Kral'ın hayatı ve Bosna- Hersek'e bıraktığı miras" konulu konferans düzenlenecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.